Nehéz helyzetben a Tiszta Kárpátalja gondnoki hálózat

Adományokat vár a Kárpátalján magyar értékmentő munkát végző alapítvány.

2020. 07. 21. 14:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bajba került a koronavírus-járvány miatt a Tiszta Kárpátalja gondnoki hálózat, amely 2017-ben kezdte meg működését azzal a céllal, hogy a ma Ukrajnához tartozó területen a magyar vonatkozású emlékjeleknél rendezett körülményeket teremtsenek – erről a Tiszta Kárpátalja Gondnoki Hálózat Jótékonysági Alapítvány elnöke számolt be a Magyar Nemzetnek.

Bíró András elmondta, a három év alatt számos olyan helyszínt kiválasztottak és tettek rendbe, amelyek az egyetemes magyar történelmünk szempontjából kiemelkedő jelentőségűek. – Ilyen a Verecke, a tiszaújlaki turulos emlékmű, a szerednyei, a nagyszőlősi és a királyházi várrom, a vezérszállási, az uzsoki, az ungvári és a beregszászi magyar katonatemető. Ugyanígy gondoztuk a Feszty-körkép-kilátót a Munkács melletti Kendereskén és az 1848–49-es szabadságharcra emlékeztető podheringi emlékművet, de számos alkalommal jártunk már a Fekete-Tisza forrásánál vagy éppen egy-egy Árpád-vonal-bunkernél – sorolta az alapítvány elnöke.

Az elmúlt években elvégzett munkáik IDE kattintva kísérhetők figyelemmel.

A koronavírus-járvány nehéz helyzetbe hozta a hálózatot, amelyet a túlélés érdekében ebben az évben jótékonysági alapítvánnyá változtattak. – A 2020-as év minket is komoly gondok elé állított. A karanténszabályozások következményeként a Tiszta Kárpátalja gondnoki hálózat anyagi háttere bizonytalanná vált. Egy cég és egy magánszemély adományának köszönhetően egy hónapra elegendő anyagi bázissal rendelkezünk, de aztán ismét le kell állítanunk a programot. Ezért kérünk segítséget a működésünkhöz – mondta Bíró András. A szervezet Facebook-oldalán bárki tájékozódhat arról, hogy miként tud adományokat küldeni az alapítványnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.