Nincs újabb elhunyt, 13 fővel nőtt a fertőzöttek száma

A magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek; el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket.

Forrás: koronavirus.gov.hu2020. 07. 13. 8:58
null
Emelkedett, de még mindi ezer fő alatt a napi új fertőzöttek száma

A magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek; el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket.

Mindössze 13 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 4247-re nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 595, 3073-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 579. Az aktív fertőzöttek 38, az elhunytak 60, a gyógyultak 46 százaléka budapesti. 127 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük öten vannak lélegeztetőgépen.

A magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek. A sikeres védekezésnek köszönhetően eddig el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a többezres haláleseteket. A járvány azonban nem ért véget, a környező országokban a fertőzések számának növekedése tapasztalható, és fennáll a behurcolás veszélye. A kormány ezért döntött bizonyos országok esetében a beutazási szabályok szigorításáról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.