Novák Katalin: Minden harmadik huszonéves önkénteskedik

Novák Katalin köszönetet mondott mindenkinek, aki a munkája mellett másoknak is segít.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 12. 05. 12:44
NOVÁK Katalin
Budapest, 2020. oktber 5. Novk Katalin, a csaldokrt felels trca nlkli miniszter, a Nk Magyarorszgrt Klub elnke beszdet mond a szervezet djtad nnepsgn a Szpmvszeti Mzeumban 2020. oktber 5-n. A Nk Magyarorszgrt Klub olyan pldamutat nket djazott, akik btor, kiemelked munkt vgeztek a koronavrus-jrvny terjedsnek els hullma alatt. Minden kategriban t nt tntettek ki, kzlk pedig egy-egy fdjast is elismertek, a kznsgszavazs nyerteseit. Csaknem tszz jells rkezett. A csoportok fdja brutt 5 milli forint pnzjutalommal jr. Egy klndjat is kiosztottak. MTI/Balogh Zoltn Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novák Katalin az önkéntesség világnapja alkalmából a közösségi oldalán szombaton közzétett videójában közölte: ma már minden harmadik huszonéves szokott rendszeresen önkénteskedni Magyarországon. Ez szerinte azért is örömteli, mert ha valaki „egyszer megízlelte”, mit jelent a saját szabadideje terhére másoknak segíteni, akkor ehhez könnyen hozzászokik, és az önkéntesség később élete részévé válik.

– Most, a koronavírus-járvány ideje alatt is sokan vannak, akik önként jelentkeznek segíteni a védekezésben, amiért köszönet illeti őket – hangsúlyozta a miniszter.

Novák Katalin köszönetet mondott azoknak is, akik a napi feladataikon túl is cselekednek, segítenek. Azoknak, akik jelentkeztek önkéntesnek, azoknak a fiataloknak, akik most ott vannak a frontvonalban és segítenek a koronavírus-járvány elleni védekezésben.

A videó második részében Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár szólalt meg, aki azt emelte ki, hogy a fiataloknak kifejezetten sok feladat jutott a koronavírus-járvány idején.

– Mi vagyunk azok, akik a legtöbbet tudunk segíteni az idősebbeknek – jegyezte meg. Azt mondta: – egyik napról a másikra minden idős emberben a saját nagymamánkat és nagypapánkat láttuk, akiknek segítettünk bevásárolni, gyógyszert venni vagy éppen kutyát sétáltatni.

Fontosnak nevezte, hogy amikor végre vége lesz a járványnak, akkor se hagyjon alább a lelkesedés az önkéntesség iránt. Ezért jövőre a kormány még nagyobb hangsúlyt fektet az önkéntesség népszerűsítésére, például azzal, hogy

2021-ben meghirdetik az önkéntesség magyarországi évét – jelentette be Rácz Zsófia.

 

Járvány idején is szolgálnak a diákok

Beérni látszik az iskolai közösségi szolgálat: míg a diákok többsége eddig legfeljebb iskolai rendezvényeken segédkezett, a legfrissebb jelentés szerint egyre inkább megvalósul a program valódi pedagógiai célja. Az idén még a világjárvány okozta nehézségek ellenére is színes és valóban hasznos tevékenységeket végeztek a fiatalok. További részleteket ide kattintva tudhat meg.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.