Itt az új orvosi bértábla, nézze meg a részleteket

Az új orvosi bértábla szerint a rezidensek is 7-800 ezer forint körüli alapbért fognak kapni, az idősebb orvosok pedig akár 2,4 milliót.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo.hu2020. 10. 03. 17:52
PTER Zoltn; ORBN Viktor; KINCSES Gyula; LMOS Pter ; PTER Zoltn
Budapest, 2020. október 3. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ (j) fogadja Kincses Gyulát, a Magyar Orvosi Kamara elnökét a Karmelita kolostorban 2020. október 3-án. Balra Álmos Péter Zoltán, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy elfogadta a kormány a Magyar Orvosi Kamara (MOK) által előterjesztett, soha korábban nem látott mértékű béremelést tartalmazó javaslatot, a részletekről Kincses Gyula, a kamara elnöke beszélt szombat délutáni sajtótájékoztatójukon. Az Origó beszámolója szerint egy rezidens gyakorlati időtől függően 7-800 ezer forint körüli alapbért fog kapni, az idősebb orvosok 2,4 millió forintot is kereshetnek, így megállítható az orvosok elvándorlása. A sajtótájékoztató közben a kamara közzétette a pontos javaslatot, hozzátéve: ez az Orbán Viktor miniszterelnök által elfogadott bértábla.

Az ütemezéssel kapcsolatban Kincses Gyula elnök azt mondta, január elsejétől érdemi emelésre van szükség, úgy számolnak, hogy ez a pluszösszeg 65-70 százaléka is lehet, 2022 januárban pedig a maradék összeg.

– Azzal, hogy a miniszterelnök elfogadta a MOK bértáblajavaslatát, megteremtette a hálapénzmentes, megfelelő orvosi, szakmai munka lehetőségét – jelentette ki az elnök. Hozzátette: a kormányfővel folytatott tárgyalás során az is elhangzott, hogy a béremeléssel egyidejűleg a büntetőjog szankcionálni fogja a hálapénz nyújtását és elfogadását egyaránt.

Lénárd Rita, a MOK alelnöke történelmi lépésnek nevezte a kormányfőnek a bérrendezésről hozott döntését, amelynek nyomán hetven év után kivezethető a magyar egészségügyet mérgező hálapénz rendszere. A kamara szerint függetlenül attól, hogy valaki vállalkozó háziorvos vagy magánorvos, meg kell kapnia a béremelést.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.