Olimpikonok bakaruhában

Alaki gyakorlattal és általános lövészeti gyakorlati kiképzéssel folytatódott a honvédek alapkiképzése.

Végh Attila
2020. 06. 16. 9:36
null
2020.06.15. Szentendre MH Magyar Honvédség Altiszti Akadémia , sportszázad alapkiképzése Fotó:Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alaki gyakorlattal és általános lövészeti gyakorlati kiképzéssel folytatódott a Magyar Honvédség sportszázadában szolgáló honvédek egy hete tartó alapkiképzése. Az öthetes kiképzés után július 10-én tesz majd katonai esküt az a 23 sportoló, akik most a MH Szentendrei Altiszti Akadémián ismerkednek a honvédelem alapvető fogalmaival, a katonaélet alapszabályaival, a fegyverekkel.

A sportolók nagy része a Budapesti Honvéd Sportegyesület igazolt versenyzője, de részt vesznek az alapképzésen más klubok versenyzői is, akik az élsport mellett a haza védelmét választják hivatásukul. Hat birkózó, négy cselgáncsozó, hat vívó, három öttusázó, egy triatlonos, egy atléta, egy kenus és egy sportlövő kezdte el az öthetes kiképzést. A felkészítésen részt vevő sportolók között vannak az elhalasztott tokiói olimpiára kvótát szerző női párbajtőrözők, Kondricz Kata (BHSE) és Lupkovics Dóra (BHSE), a szintén olimpiai résztvevő Kovács Sarolta öttusázó és a Honvéd világbajnok párbajtőrözője, is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.