Példaértékű a visegrádi négyek együttműködése a szakértő szerint

Forrás: MTI2020. 03. 15. 9:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenlegi helyzetben az országok közötti hatékony együttműködésre van szükség, és ennek a visegrádi négyek, Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia, nagyon jó példája – mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője vasárnap reggel az M1 aktuális csatornán.

Közölte: az országok együttműködése talán még soha nem volt ilyen fontos, mint most, a koronavírus-járvány idején, hiszen többek között határlezárásokról van szó, vagy éppen arról, hogy nem lehet bizonyos termékeket átvinni egyik országból a másikba.

Gyakorlatilag megszűntek a schengeni határok a koronavírus hatására, és ebben a helyzetben nagyon fontos, hogy ne egyoldalú döntések szülessenek, hanem az országok egyeztessenek – tette hozzá.

Megjegyezte: a V4-ek vezetői „mindenféle csatornán”, így például videokonferenciákon is kommunikálnak egymással, összehangolják a lépéseiket, értesítik egymást, sőt segítenek is egymásnak, ugyanis ha az egyik országban nem sikerül megállítani a koronavírust, akkor az gyorsan át tud terjedni a szomszédos országba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.