Pikó András hosszú távra ígérte a strandot a vitorlásegyesületnek

Eredetileg is hosszú távra tervezett a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület a józsefvárosi önkormányzat strandján, Káptalanfüreden – tudta meg a Magyar Nemzet. A józsefvárosi Fidesz közleményében azt írja, a polgármester titkolózik, mellébeszél és hazudik.

2021. 05. 20. 16:34
null
Együtt kampányoltak, együtt náciznak. Pikó Andrásnak és Karácsony Gergelynek a jelek szerint szelektív a memóriája Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A baloldali városvezetésnek nem sikerült tisztáznia a vitorlásmutyi ügyét. Amit tudni lehet, hogy a tábor felújításának befejezését késleltetik, a gyerekek idén sem nyaralhatnak a táborban, de egy vitorlásegyesület megkapta a strand területét. A polgármester pedig csak titkolózik, mellébeszél és hazudik” – írta közleményében a józsefvárosi Fidesz. Hozzátették:

a polgármester állítja, július 15-ig kötöttek szerződést, miközben a vitorláscégnek már augusztusra is meghirdetett és betelt táborai vannak a helyszínre, egész évre hajótárolási szolgáltatást kínálnak, és olyan komoly értékű beruházásokat készítenek elő (térkövezés, lakókonténerek), amelyeket biztosan nem a polgármester két szép szeméért tesznek.

„Sőt a cég saját bevallása szerint húsz évre »találtak új otthonra«, nyilvánvalóan ez nem megy a városvezetés tudta nélkül. Pikó Andrásék ismét trükköznek, ki tudja, milyen szabálytalan megállapodásokat kötnek okosba’ hónapokra vagy húsz évre előre, és még hazudnak is róla. Az ügyeskedésnek pedig megint a józsefvárosi gyerekek isszák meg a levét” – zárta közleményét a helyi Fidesz.

A Magyar Nemzet megtudta: Vitorlázó Gyermekekért Egyesület eredetileg is hosszú távra tervezett, és ezt az önkormányzat tudtára is adták. Ugyan a szerződés csupán kilencven napra szól, de bíznak, abban, hogy közbeszerzési eljárás lefolytatása után folytathatják a tevékenységüket a káptalanfüredi strandon. Hosszútávú terveikről beszámoltak az egyesületük honlapján is.

 

Ennek ismeretében felmerül a kérdés, hogy ha az önkormányzatnak tudomása volt arról, hogy az egyesület hosszú távra tervez, akkor miért nem írták ki a közbeszerzési eljárást már januárban, amikor a sportegyesülettel megállapodtak. Ilyen esetekben – ezt maga Pikó András is elismerte – jogszabály kötelezi az önkormányzatokat a közbeszerzés lefolytatására. Az ideiglenes szerződés megkötésével az önkormányzat kijátszotta kötelezettségeit, ráadásul kétfajta szerződést is kötöttek az egyesülettel.

Pikó Andrásnak nem ez az első trükkös szerződése. Mint a Magyar Nemzet megírta: a baloldali polgármester a közbeszerzési eljárás előtt egy nappal dönthetett az új közétkeztetési szerződés aláírásáról. Pikó az egészségügyi veszélyhelyzet miatt kapott felhatalmazását arra használta, hogy önhatalmúlag, egy személyben megszüntesse az együttműködést a korábban közbeszerzési eljárásban kiválasztott Klassz Menza Kft.-vel, és egy új, külföldi érdekeltségű céget szerződtessen a közétkeztetési feladatok ellátására. Ráadásul az új cégnél, az Eurest Kft.-nél komoly közegészségügyi szabálysértéseket talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Mindezek ellenére a Pikó által vezetett önkormányzat folytatta az együttműködést a céggel mindaddig, amíg a Közbeszerzési Hatóság szabálytalannak nem minősítette. A hatóság ötvenmillió forintra büntette az önkormányzatot a közbeszerzési törvény megsértése miatt, majd ezt követően újabb bírságot szabott ki. Ugyanis a közétkeztetési feladatok ellátására másodjára indított közbeszerzési eljárás során – ugyanúgy, mint első alkalommal – az önkormányzat megsértette a közbeszerzési törvény több pontját, ezért a korábbi ötvenmillió forintos bírság mellett újabb tízmillió forint megfizetésére kötelezték.

Sára Botond: Valami nagyon bűzlik az ügyben

Sára Botond, Józsefváros előző, kormánypárti polgármestere közösségi oldalán úgy fogalmazott: Józsefváros baloldali vezetése egy kicsit sem csipkedi magát a kerület káptalanfüredi gyerektábora felújításának befejezésével.

– Évek telnek lassan el a bénázással és az egésznek az eredménye, hogy a józsefvárosi gyerekek idén sem nyaralhatnak a Balatonnál. Közben most az is kiderült, hogy az önkormányzat titokban kiadta a strand egy jelentős részét egy vitorlásegyesületnek. Így már remény sincs arra, hogy belátható időn belül újra a táborozó gyerekek vehessék birtokba a strandot – írta Sára Botond, hozzátéve: a józsefvárosi baloldal megint trükközik, titkolózik. Valami nagyon bűzlik az ügyben. És sajnos a végén megint a józsefvárosi gyerekek járnak rosszul.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.