Pintér Sándor így válaszolt Mesterházy kérdésére

Az MSZP-s képviselő arra volt kíváncsi, hogy Pintér Sándor „tudott-e erről”.

Magyar Nemzet
2021. 07. 19. 18:24
Pintér Sándor
A képen Pintér Sándor belügyminiszter az illegális migrációval kapcsolatos kormányzati döntésekről tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2018. január 17-én Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyarország demokratikus jogállam, s mint ilyen, minden személy esetében minden időben a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt és jár el. Magyarországon a leplezett eszközök alkalmazására feljogosított állami szerveket kormányzati és kormányzattól független intézmények rendszeresen ellenőrzik – kezdte válaszát a belügyminiszter, amely lapunkhoz is eljutott. A válasz előzménye, hogy Mesterházy Attila kérdést intézett Pintér Sándorhoz. A kérdés címe az volt, hogy „Ön tudott-e erről?”. Vélhetően arra az álbotrányra gondolt a képviselő, amelyben baloldali médiumok azt próbálják sulykolni, hogy magyar állami szervek illegálisan figyelhettek meg hazai újságírókat, ellenzéki politikusokat.

A képen Pintér Sándor belügyminiszter az illegális migrációval kapcsolatos kormányzati döntésekről tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2018. január 17-én
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Pintér Sándor válaszában nyomatékosította:

„Kijelentem: 2010. május 29. óta a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok illegális megfigyelést nem folytattak és nem folytatnak. Kijelentésem a lefolytatott ellenőrzések eredményei alátámasztják. Konkrét kérdéseit kész vagyok az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága zárt ülésén megválaszolni.”

Lapunk úgy tudja, hogy Szél Bernadett hasonló értelmű kérdést intézett a belügyi tárcavezetőhöz, amelyre a fentivel megegyező választ kapott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.