2007 óta segítik magyar rendőrök a Horvátországban nyaralókat

A Riasztás stábja a jelenleg Zadarban és Pag szigeten szolgálatot teljesítő rendőröket látogatta meg, bemutatva napi tevékenységüket és beszámolva a program eddigi eredményeiről, fogadtatásáról.

Forrás: HÍR TV2019. 08. 07. 18:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Saved Tourist Season – azaz biztonságos turisztikai idény. Ez a neve annak a 2005-ben, Horvátországban indított programnak, amelynek keretében külföldről érkezett rendőrök is segítik a tengerparton nyaralók biztonságát, kényelmét. Hazánk 2007-ben csatlakozott a programhoz, azóta minden évben utaznak magyar rendőrök a nyári szezonban Horvátországba. A Riasztás stábja a jelenleg Zadarban és Pag szigeten szolgálatot teljesítő rendőröket látogatta meg, bemutatva napi tevékenységüket és beszámolva a program eddigi eredményeiről, fogadtatásáról.

A második anyag témája a nyári szezonnal kapcsolatos, ezúttal azonban már főszerepben a hazai vizek, konkrétan a Duna. Ilyenkor lényegesen több a vízirendészet munkája, a műsor készítői úgy gondolták, hogy bemutatják hogyan készülnek az egyre több dunai hajósra, úszóra, fürdőzőre. Kiderül az is, mikortól strandolhatunk végre újra legálisan a Duna fővárosi szakaszán.

Végül a Fenyő-gyilkosság legfrissebb fejleményeiről volt szó. Mint ismert, vádat emeltek Gyárfás Tamás ellen. A sportvezetőt azzal vádolják, hogy egyfajta „a felbujtó felbujtójaként” megbízást adott Portik Tamásnak arra, hogy ölesse meg Fenyő Jánost. Gyárfás Tamás továbbra sem nyilatkozik, jogi képviselője viszont a Riasztás rendelkezésére állt és elmondta, miért tartja, ahogy ő fogalmazott, abszurdnak az ügyészség döntését.

A teljes műsor IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.