Schanda Tamás: A fiatalok kreativitására mindig szükség volt

Fontos feladat, hogy a fiataloktól érkező bátor gondolatokat, ötleteket meghallgassák – mondta az Innovációs és Technológiai Misztérium államtitkára.

Forrás: MTI2019. 07. 05. 14:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fiatalok véleményére, terveire, elképzeléseire, kreativitására mindig és minden korban szükség volt – mondta az Innovációs és Technológiai Misztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára pénteken Kisvárdán, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) rendezvényén.

Schanda Tamás az „Itthon, fiatalon, szülőföldön” akadémia keretében tartott közéleti fórumon fontos feladatuknak nevezte, hogy a fiataloktól érkező bátor gondolatokat, ötleteket meghallgassák, és bemutassák számukra, miként lehet azokat beépíteni a magyar kormány elképzeléseibe.

Hozzátette: a legtöbb támogatást kell biztosítani a fiataloknak annak érdekében, hogy a saját terveiket, ötleteiket, reményeiket a lehető legjobban, legkönnyebben tudják elérni.

Schanda Tamás a fórumon kiemelte: a kormány egyértelmű és világos célkitűzése, hogy Magyarország 2030-ra Európa azon öt országa közé tartozzon, ahol a legjobb lakni, élni és dolgozni.

„Ehhez számtalan intézkedésre, fejlesztésre van még szükség, de jó úton járunk, hiszen Magyarország egyre erősödik, egyre gyarapodik, egyre inkább fölveszi a versenyt a világ bármely részével” – hangoztatta az államtitkár.

Szavai szerint mindezt jól támasztják alá a gazdasági adatok: 2019 első negyedévében több mint 5 százalékkal nőtt a hazai össztermék (GDP), ez a legnagyobb mértékű bővülés az Európai Unióban. Hozzátette: ez kellő erőt és biztonságot ad bátor tervek és ambiciózus célkitűzések megfogalmazására.

Schanda Tamás végezetül az akadémia összetételére utalva fontos üzenetnek nevezte, hogy lehetőségei szerint mindenki otthon, saját hazájában találja meg a boldogulását.

„Fontos, hogy mindenki a szülőföldjén boldogulhasson, és ehhez kapjon meg minden segítséget a magyar kormánytól, és attól az (...) ifjúsági vagy egyházi közösségtől, aminek a része” – hangoztatta az ITM államtitkára Kisvárdán.

A negyedik alkalommal megrendezett kisvárdai akadémián 228 a Kárpátaljáról, a Partiumból, illetve a keleti országrészből érkezett fiatal vesz részt – mondta Kiss András, az IKSZ országos alelnöke az MTI-nek.

A találkozóra minden évben 16-35 év közötti fiatalokat várnak a hármas határ menti területekről, akikkel a szabadidős, kulturális programok mellett közéleti kérdésekről is véleményt cserélnek – fűzte hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.