Stratégiai patkányozás

Tudatos lehetett Bangóné Borbély Ildikó patkányozása, forrásaink ugyanis arról beszéltek, hogy a párt „kemény magja” körében sikert aratott a felháborító szóhasználat, így az szerintük nem rontja esélyeiket az EP-választáson. Az őszi önkormányzati megméretésen viszont visszaüthet a patkányozás. A botrány árnyékában Karácsony Gergely, a baloldal főpolgármester-jelöltje kerületjárásba kezdett, közben ellenzéki vetélytársa, Puzsér Róbert listázza a baloldal szerinte alkalmatlan kerületi jelöltjeit. A Mi Hazánk jövő héten jelenti be, kit indít Budapest első emberének posztjára.

bákonyi Ádám - Baranyai Gábor - Gabay Dorka
2019. 05. 04. 7:10
null
A szocialisták mindent bevetnek, hogy a baloldali szavazók ne a konkurens pártokat válasszák Fotó: Mirkó Istvá
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP törzsgárdáját mozgósítja, azaz tudatos lehetett Bangóné Borbély Ildikó patkányozása – ez következik a párt elnökségi tagjainak szavaiból. Forrásaink azonban arról is beszéltek, hogy számításaik szerint a májusi EP-választáson nem, az őszi önkormányzati megméretésen viszont visszaüt majd képviselőjük botrányos kijelentése.

– Bár a vezetőség ízlésével nem találkozott a szóhasználat, az minden eddigi visszajelzés alapján az MSZP kemény magja körében sikert aratott – magyarázták az elnökségben, elismerve, hogy a párt EP-kampánystratégiája eleve a törzsbázis megszólítására, mozgósítására épül, így Bangóné szavai végső soron segítették ezt a célt.

Elmondásuk szerint ugyanakkor tisztában vannak azzal is, hogy a kormánypártok vissza fogják hozni a patkányozást az önkormányzati választáson, ami hatékony is lesz. Ezen a megméretésen ugyanis a jóval magasabb részvétel miatt az MSZP-nek már nem csupán saját törzsgárdáját kellene megszólítania, ha jól akar szerepelni, hanem más, bizonytalan szavazókat is.

Szocialista elnökségi forrásaink megerősítették, hogy nem hívják vissza Bangónét, aki „szerencsétlen mondata” ellenére a párt egyik legnépszerűbb politikusa, az Országgyűlésben és Csepelen is kiváló munkát végez.

Az MSZP tudatos patkányozását támasztja alá az a lapunk által nemrég közölt hangfelvétel is, ami a szocialisták kampányeligazításán készült március végén. Ezen Ujhelyi István kampányfőnök Gyurcsány Ferencéket bírálta azért, mert el akarják hódítani a szavazóikat, és ellopják az ötleteiket. A felvételen Ujhelyi elismerte, hogy egymás szavazóbázisának elhalászása legitim politikai törekvés, ezért arra biztatta az aktivistákat, hogy „elképesztően rá kell hajtaniuk” a DK és az MSZP között illegő baloldali szavazókra, hogy „ide szavazzon ránk, ne menjen el máshova”.

A szocialisták mindent bevetnek, hogy a baloldali szavazók ne a konkurens pártokat válasszák
Fotó: Mirkó Istvá

A Bangóné-botrány és az európai parlamenti választási kampány közepette az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltjeként kerületjárásba kezdett Karácsony Gergely. A patkányozást magyarázni próbáló jelenlegi zuglói polgármester Tarlós István korábbi kampányötletét felhasználva tegnap a XIX. kerületben, a kispesti piac előtt tartott sajtótájékoztatóján jelentette be: ellátogat mind a 23 kerületbe, és bemutatja, hogyan lesz Budapest demokratikus, élő és élhető város.

– A kerületek között lesznek olyanok, ahol változásokra van szükség, és olyanok is, amelyekben meg kell erősíteni az eddig is jó munkát végző polgármestereket – közölte Karácsony Gergely, hozzátéve, hogy Gajda Péter, a XIX. kerület MSZP-s polgármestere az utóbbiak közé tartozik.

Karácsony riválisa, Puzsér Róbert, a Jobbik és az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt kampánycsapata szórólapján bírálta az MSZP–Párbeszéd és DK által megnevezett közös polgármesterjelöltek egy részét. Puzsérék listája szerint V. Naszályi Márta (Párbeszéd) I. kerületi jelölt gyűlölködő, agresszív, arrogáns és összeférhetetlen balliberális rettegő. A XII. kerületben indulni kívánó DK-s Niedermüller Pétert szektás Gyurcsány-fanatikusnak nevezik, aki azért kapta meg ezt a kerületet, mert helyette Gyurcsány felesége megy Strasbourgba.

Az ellenzéki előválasztáson Karácsonnyal szemben alulmaradó szocialista Horváth Csabát (XIV. kerület) beteges hazudozónak tartják, akinek Zuglóhoz semmi köze nincs, azonkívül, hogy az elmúlt hetekben tagadta a helyi parkolási maffia létét. A XVII. kerület élére pályázó Gy. Németh Erzsébet (DK) kapcsán pedig csak annyit jegyeznek meg, hogy „ha a városvezetésre az arrogancia és a Gyurcsány iránt érzett rajongás alkalmassá tenne valakit, akkor tökéletes jelölt lenne akár a főváros élére is”. Puzsér listája szerint Szaniszló Sándor (MSZP, XVIII. kerület) alpolgármesterként és Simon Gábor jobbkezeként lakásgyűjtésével és a gyerekek közétkeztetésének veszélyeztetésével szerzett kétes hírnevet.

Információink szerint napokon belül a Mi Hazánk Mozgalom is bejelentheti, ki lesz a párt főpolgármester-jelöltje.

Bayer Zsolt beperli Ujhelyit

Bayer Zsolt beperli Ujhelyi Istvánt, miután a szocialista politikus olyan kitalált mondatot adott a szájába, amelyet a Magyar Nemzet főmunkatársa soha nem mondott vagy írt le. Ujhelyi az ATV-ben Bangónét mentegetve azt állította: „Bayer Zsolt tavaly azt mondta, hogy az összes állat, aki egyébként nem az a 2,8 millió, aki a Fideszre szavazott, az takarodjon az országból”. Bayer lapunknak elmondta: a hamisítványt tavaly kezdték el róla terjeszteni, és hiába cáfolt, a rágalmazás tovább folytatódott. Mivel most Bangóné mosdatása érdekében Ujhelyi megismételte a hazugságot, a publicista ellene, az Index, a Népszava és mindazon „újságok” ellen pert indít, amelyek a hamis idézetet neki tulajdonították.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.