Székely hagyomány, magyar értékrend: nyári tábort szervez Fábián Zoltán

Az Erdély Ma nevű portál beszámolója szerint a Hungarica rockegyüttes korábbi énekese, Fábián Zoltán idén júliusban Monorra várja a fiatalokat egy, magyar értékrendű nyári táborba. A cél a székely hagyományok ápolása és megőrzése.

Forrás: Erdély Ma, youtube, karc fm2021. 01. 18. 9:10
null
Forrás: Youtube (képernyőfotó)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július 23–25. között a magyarországi Monorra várja a fiatalokat Fábián Zoltán rockzenész, a Hungarica korábbi énekese. A marosvásárhelyi születésű művész célja, hogy olyan rendezvényt szervezzen, amely a zenei élményeken keresztül is erősíti a magyar nemzeti identitást.

A zenész a Karc FM műsorában elmondta, hogy további célja a székely hagyományok ápolása és megőrzése.

A táborban lesz majd íjászat, jurtaállítás, kézműves foglalkozások, fafaragás, kopjafaállítás is. Fábián Zoltán közéleti szereplőket, írókat, újságírókat is meghívott a rendezvényre, ilyen például a dicsőszentmártoni születésű Pataki Tamás író, újságíró vagy a köröstárkányi illetőségű Szakács Árpád Lovas István-sajtódíjas újságíró.

A rendezvény helyszíne: Monor, Strázsahegy, Tarbály pince. További információk márciusban várhatók az Őrzöm a lángot tábor weboldalán.

A teljes interjú ezen az oldalon hallgatható meg, az eredeti cikk pedig IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.