Tarlós István: Budapest legyen erős, egységes város!

– Budapest legyen erős és egységes város! – mondta a főpolgármester a DunaFok elnevezésű szabadidő- és sportpark ünnepélyes átadásán Budafok-Tétényben pénteken.

Forrás: MTI2019. 06. 21. 12:38
TARLS Istvn; KARSAY Ferenc
arlós István főpolgármester (j) és Karsay Ferenc (Fidesz-KDNP), Budafok-Tétény polgármestere átvágja a nemzeti színű szalagot a DunaFok elnevezésű szabadidő- és sportpark ünnepélyes átadásán Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István közölte: Budapesten meghatározók a közösségteremtő lokális központok. A városvezetés elkötelezett a természeti és történeti értékek megőrzése és a kerületi önkormányzatok differenciált fejlesztése mellett – tette hozzá.

A főváros mintegy 200 millió forinttal támogatta a budafoki Hajó utcában pénteken átadott 23 ezer négyzetméteres parkot, amely közvetlen kapcsolatban áll a Duna-parttal.

– A beruházás egyszerre szolgálja a közösségi életet és a természeti értékek védelmét – jelentette ki a főpolgármester. Ezen a területen száz éve virágzó közösségi és sportélet folyt, ennek azonban a 20. század második felére nyoma se maradt. A kerület vezetősége keltette életre a korábban elhanyagolt területet – jelezte.

arlós István főpolgármester (j) és Karsay Ferenc (Fidesz-KDNP), Budafok-Tétény polgármestere átvágja a nemzeti színű szalagot a DunaFok elnevezésű szabadidő- és sportpark ünnepélyes átadásán
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

– A Duna 32 kilométer hosszú, átlagosan 400 méter széles budapesti szakasza jelentősen meghatározza a magyar fővárost, a folyó és az ember kapcsolata azonban sok helyen megszakadt – mondta. A Dunával mint természet adta lehetőséggel élni kell; ennek a szabadidőparknak is az az üzenete, hogy ember és természet tud és akar együtt élni – mondta Tarlós István.

Karsay Ferenc (Fidesz-KDNP), Budafok-Tétény polgármestere beszédében úgy fogalmazott: – 1990 és 2010 között az itt élők másodrendű polgároknak érezhették magukat, hiszen a fejlesztési pénzek a kiváltságos belső kerületeknek jutottak. Azóta viszont fokozatosan újulhatott meg a Stáció lépcső és a budafoki Kálvária, majd a piac, a Szent István téri mesepark, és elkészülhetett a DunaFok szabadidő- és sportpark, amely mérföldkő a környék életében – emelte ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.