Tuzson Bence: Az nem lehetséges, hogy bűnözőknek fizet a magyar állam

Felfüggesztette a börtönben ülő bűnözőknek megítélt kártérítések kifizetését a magyar állam – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Tuzson Bence azt mondta: a kormány az Európa Tanácsban és az Európai Parlamentben vitatná meg, hogy jár-e egyáltalán kártérítés az elítélteknek a rossz börtönkörülmények miatt, addig pedig senkinek nem utalnának. A magyar államot több ezer elítélt perelte be az elmúlt években, sokaknak pedig milliókat ítélt meg a bíróság.

Forrás: Hír TV2020. 01. 15. 12:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogyan vetne véget a kormány a börtönbiznisznek? Mi a valós célja ezeknek a civil szervezeteknek? Többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ a műsorvezető keddi Magyarország élőben című műsorunkban.

Az összes eljárás jelenleg 12 ezer körül van – árulta el az államtitkár. Ahogy Tuzson Bence fogalmazott nem arra kell készülni, hogy valaki üldögél a börtönben és hirtelen az eszébe jut az, hogy hoppá pert kellene indítani. Erre üzlet épült, az üzlet lényege pedig abban áll, hogy ezek az emberek ott vannak a börtönben, és amint belép a börtönbe rögtön feltűnik valaki, valamilyen civil szervezet, valamilyen ügyvéddel az oldalán, hogy ebből bizony üzletet lehet csinálni. Köztudott, hogy futószalagon lehetett pereket nyerni. Ennek a gyakorlatnak véget kell vetni, az nem lehetséges, hogy bűnözőknek fizet a magyar állam, közben pedig az áldozatok a bűnözőktől nem kapják meg a megfelelő kártalanítást vagy kártérítés összegét.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.