Uniós átlag alatt a koronavírus miatt itthon meghaltak száma

Magyarországon a járvány alatt harmadannyian haltak meg, mint az EU átlaga – derül ki a legújabb statisztikákból.

Forrás: origo.hu2020. 10. 20. 13:04
null
Forrás: Origo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymillió főre jutó fertőzöttek számát tekintve az Európai Unióban nagyon jól áll Magyarország a WHO október 18-i adatai szerint.

Fotó: Origo

Magyarországon a járvány alatt harmadannyian haltak meg, mint az EU-átlag. Az egymillió főre jutó halottak számát tekintve Ausztria és Dánia előttünk áll, de a nyugati országokat tekintve és régiós szinten sem állunk rosszul.

Fotó: Origo

A fertőzöttekhez képest a halottak arányát nézve a középmezőnyben foglalunk helyet, de a nyugati országos többségét tekintve jobban állunk, Olaszországhoz, Belgiumhoz és Svédországhoz képest például sokkal jobban.

Orbán Viktor miniszterelnök még szeptemberben úgy fogalmazott, hogy Magyarország a járványügyi védekezés sikerét az emberéletekben méri. Akkor azt mondta, hogy más európai országokkal összehasonlítva Magyarországon jóval kevesebben halnak meg a járvány miatt és ezt a friss statisztikai adatok is alátámasztják. A miniszterelnök akkor elmondta, hogy

fel kell készülni arra, hogy Európában lényegében mindenhol nőni fog a fertőzöttek és a halottak száma, Magyarország pedig a védekezés sikerességét az emberéletekben méri.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.