Varga Judit: Elejét vesszük az összehangolt lejárató kampánynak!

Az igazságügyi miniszter kedden levélben tájékoztatja az uniós politikusokat, szerveket a gyermekvédelmi törvény tartalmáról és a magyar kormány álláspontjáról.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 07. 06. 12:36
VARGA Judit
Budapest, 2021. június 21. Varga Judit igazságügyi miniszter a Párbeszéd Európa jövőjéről: egy digitális Európai Unió építése címmel megrendezett nemzetközi konferencián az Országházban 2021. június 21-én. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Itt az idő, hogy gátat szabjunk a Magyarországot érő alaptalan és hazug támadásoknak – jelentette ki közösségi oldalán az igazságügyi miniszter. Varga Judit emlékeztetett arra, hogy az ellenzéki szavazatokkal együtt demokratikusan elfogadott gyermekvédelmi törvényt több európai uniós tagállam vezető politikusa is bírálta az elmúlt hetekben. – Többen olyan durva és antidemokratikus kijelentéseket tettek, amellyel átlépték azt a bizonyos vörös vonalat. Ezek a hatalmi indíttatású, tiszteletlen megnyilatkozások mind a rég letűntnek hitt gyarmatosító beidegződésekből és a felsőbbrendűség hamis elgondolásából következnek – vezette le a tárcavezető, ismertetve:

„mindeközben az Európai Parlament arra készül, hogy szerdai ülésén elítélő nyilatkozattal gyakoroljon nyomást Magyarországra azért, mert törvényekkel szeretnénk megvédeni a gyermekek és szülők jogait”.

A Magyar Közlönyben ma reggel megjelent, a Magyarországot ért durva és antidemokratikus politikai támadásokról szóló kormányhatározat értelmében elejét vesszük az összehangolt lejárató kampánynak – jelezte Varga Judit, aki a kormány döntése alapján

kedden levélben tájékoztatja az európai uniós politikai élet szereplőit, valamint az uniós és a tagállami szerveket és tisztségviselőket a kormányhatározatban foglaltakról, a gyermekvédelmi törvény tartalmáról, továbbá „a kormánynak a magyar gyermekvédelmi politikával szembeni támadásokkal kapcsolatos álláspontjáról”.

– Elég volt a rágalmakból és az álhírekből! – hangsúlyozta a tárcavezető.

Mint ismert, a Fidesz négy európai parlamenti (EP-) képviselője közös videóban utasította el a gyermekvédelmi törvényt ért durva rágalomhadjáratot, és a brüsszeli politikusok mellett a magyar baloldali EP-képviselőket is felszólították arra, hogy hagyják abba Magyarországot lejáratását, és bízzák a szülőkre a gyermekek nevelését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.