Végveszélybe került a szekszárdi uszoda kivitelezése

Annak ellenére, hogy a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűncselekmény hiányában már lezárta a szekszárdi ellenzék által az uszoda ügyében indított nyomozást, a kivitelezés továbbra sem folytatódik a tolnai megyeszékhelyen. A több száz millió forintos állami támogatás elvesztése akár már rövid időn belül bekövetkezhet.

2021. 03. 25. 12:50
null
Forrás: Önkormányzati sajtóiroda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Malomsoki Krisztián, a sportközpont vezetője önkényesen továbbra sem hajlandó kifizetni az elvégzett munkákat, ezzel akár végleg le is állhat a szekszárdi uszodafejlesztés” – erről adott ki közleményt csütörtökön az önkormányzat sajtóirodája. Kifejtették, hogy miközben a létesítmény megépítése az ellenzék által támasztott pénzügyi akadályoztatás miatt kritikus helyzetbe került, addig Bomba Gábor, az Éljen Szekszárd (ÉSZ) frakcióvezetője a közösségi oldalán még mindig bűncselekményről beszél, annak ellenére, hogy a nyomozóhatóság a politikus által tett feljelentés ügyében az eljárást bűncselekmény hiányában már megszüntette.

Az önkormányzat szerint az ÉSZ frakcióvezetője vagy tudatosan, vagy jogi ismeretek hiányában félrevezeti a közvéleményt.

„Fontosnak tartjuk leszögezni, hogy a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság eljárást megszüntető határozatában a bűncselekmény hiánya szerepel, éppen ezért Bomba valótlanul állítja, hogy azért szűnt meg a nyomozás, mert »a nyomozó hatóság jelenleg nem tudta megállapítani, mennyi kár érte az önkormányzatot, ezért áll az az indoklásban, hogy a hanyag kezelés, illetve a hűtlen kezelés jelenleg nem bizonyítható«” – emelték ki a közleményben.

Azért is várják helyben az uszoda átadását, mert a látványterv szép létesítményt ígér
Fotó: Szekszárd.hu

Rámutattak arra: a határozati indokolásban ellenben az szerepel, hogy „a büntetőeljárás során beszerzett adatok nem támasztják alá a feljelentésben elkövetettként megjelölt bűncselekmények megvalósulását, és nem vetik fel más bűncselekmény elkövetésének gyanúját sem”.

„Valótlanul állította Bomba azt is, hogy a rendőrség azért zárta le a nyomozást, mert a felek még nem számoltak el egymással. Az elszámolást jelenleg is az ÉSZ-frakció által korábban kinevezett vezető, Malomsoki Krisztián akadályozza azzal, hogy a műszaki ellenőri feladatokat ellátó, állami BMSK Zrt. által leigazolt és elvégzett munkálatokat nem hajlandó kifizetni a kivitelezőnek.

Az uszoda építési munkálatai így leálltak. A beruházáshoz támogatást nyújtó magyar állam képviselői ezzel kapcsolatban már jelezték aggályaikat önkormányzatunk felé, hiszen a miniszterelnökség által kért és a polgármester által megadott, március 22-i határidőig a sportközpont ügyvezetője nem írta alá a teljesítést, tehát félő, hogy végveszélybe kerül az építkezés további folytatása” – mutatták rá. Hozzátették: konstruktív közreműködésre kérik az ügyben érintett képviselőket és vezetőket, hogy ne akadályozzák a munkafolyamatokat álhírekkel és a szakmai és pénzügyi teljesítés elodázásával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.