időjárás 2°C Natália 2022. december 9.
logo

Íme az Amazonra szabott villanymotoros teherautó + videó

Forrás: Autó-Motor
2020.10.09. 18:27

A Rivian készíti majd saját fejlesztésű elektromos alvázára felépítve az Amazon által megrendelt futárautót.

Az Amazon nevű webáruház 2040-re karbonsemleges akar lenni, ennek részeként elektromos üzemre állítja át saját tulajdonú flottáját. Az Amazon nem a piacról vásárol, hanem a Rivian startuppal közösen a speciális igényeikre szabott teherautót gyártatnak.

Az akkumulátoros elektromos teherautónál a tolóajtókon keresztül könnyű a ki- és a beszállás, részleges önvezetésre alkalmas vezetőtámogató rendszerek vannak a fedélzeten, körkamera, nagy méretű szélvédő, jó tapadást biztosító padlóburkolat könnyíti meg a sofőr-futár dolgát. Oldalanként három-három polcot helyeznek el, amelyeket strapabíró, nyitható ajtó választ el a vezetőfülkétől, ahol lehajtható anyósülés található.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Jazz-zel segíti a Magyar Mentőmotor Alapítvány munkáját a Honda

Varsányi Zoltán, Magyar Mentőmotor Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: „A Magyar Mentőmotor Alapítvány és a japán vállalat hazai képviseletének együttműködése 2009-ben kezdődött, tehát több mint tíz éve dolgozunk közösen. Azt is mondhatnám, hogy ebből a kapcsolatból már sok gyermek született, hiszen nyolc mentőmotor is érkezett a Honda magyarországi fióktelepének jóvoltából, valamint tavaly márciusban állítottuk rendszerbe a mentőtiszti kocsinkat, ami egy Honda CR-V.

A járványügyi helyzetben új igényeket és új feladatokat kell kiszolgálnunk és ellátnunk, és ahhoz, hogy ezeket maximálisan teljesíteni tudjuk, segítségre van szükségünk. A Honda Hungary – ahogy eddig is, most is – mellénk állt, és a rendelkezésünkre bocsátotta márciusig ezt a szuper, hibrid meghajtású Jazzt.”

Tovább...