időjárás 2°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Minden idők talán legnagyobb bónusza + videó

Forrás: Autó-Motor
2020.10.07. 16:16
borítókép

Jól teljesített egy cég Kínában, ezért mind a négyezer dolgozóját megjutalmazta egy új autóval!

Minden idők legnagyobb bónusza kerülhetett kiosztásra Kínában. Ugyanis nem akármilyen jutalommal lepte meg alkalmazottait a kínai Jiangxi West Dajiu acél és fém megmunkálásával foglalkozó vállalat.

Bár a koronavírus-járvány szinte minden cég működésére rányomta a bélyegét, a Jiangxi West Dajiu köszöni szépen, zsinórban ötödik éve kiemelkedő profittal üzemel. A cég vezetői pedig szerették volna valahogy megköszönni a dolgozóknak, hogy már öt éve ilyen kimagasló teljesítményt nyújtanak, ezért úgy döntöttek, hogy vesznek minden munkatársuknak egy vadonat új autót.

És nem, egyáltalán nem túlzunk, valóban minden alkalmazott kapott egy teljesen új autót. A cég emiatt 4116 új gépjárművet vásárolt közel összesen 23 milliárd forint értékben (ez autónkénti összegre lebontva tehát kb. 5,5 millió forintnak megfelelő érték).

Ennek tetejében nem elég, hogy a dolgozók kaptak egy teljesen új személygépjárművet, még választhattak is. A Luxury Launches beszámolója szerint ugyanis az alkalmazottak a Ford és a Volkswagen európai gyártók helyi kínálatából választhatták ki maguknak a nekik tetsző darabot.

És ez még mindig nem minden, ugyanis a kínai cég bónusza nem csupán ennyi, bár sokan ezzel is boldogan beérnék. A hab a tortán, hogy a cég minden alkalmazottja számára megtéríti az átírási költségeket, az adókat, sőt, az első öt évre még a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást is kifizeti.

A teljes eredeti cikket megtekintheti az autómotor.hu oldalon.

Olvassa el legutóbbi Autó-Motor-cikkeinket!

A szabadidő-autók növekvő eladásai mellett is megőrizte népszerűségét a BMW klasszikus modellsorozata, amely újabb, zöld rendszámra jogosult kiviteleket vonultat fel: Négyféle konnektoros hibriddel bővül a sorozat választéka.

Október 3-án tartotta őszi kirajzását a Rácalmási Oldtimer Klub, szikrázó napsütés várta az öreg autókat és tulajdonosaikat: Idén egy utolsó alkalommal megjáratták az oldtimer autókat.