időjárás 2°C Natália 2022. december 9.
logo

Az Elation benzines alternatívát kínál a villanymotor helyett

Forrás: Autó-Motor
2020.11.20. 14:50

Ahol az elektromotor nem életképes, ott benzinmotorral is kérhető lesz az autó.

Argentínában kezdődött évekkel ezelőtt az Elation nevű hiperautó fejlesztése, idő közben pedig Kaliforniában van a cégközpont, ahol a legjobb argentin versenymérnökök (F-1, LeMans és egyéb európai túraautók-bajnokságok) dolgoznak a Freedom nevű autón. Most közreadták az első információkat és számítógépes grafikákat a típusról.

Alapvetően akkumulátoros-elektromos járműnek szánják az autót, a karbon utascellás, alumínium első-hátsó gyűrődőzónával rendelkező autónál az utastérbe előrenyúló, T alakú akkumulátor-cellát helyeznek el, a 100-120 kWh kapacitással 480-640 km hatótávolság lesz realizálható. A vadászrepülők által inspirált belső teret egyedi kérések teljesítésével lehet majd egyedivé tenni, kérésre drágaköveket, nemesfémeket is beépítenek.

Az alapmodellbe három hajtómotor kerül (1+2) 1424 lóerő rendszerteljesítménnyel, pár hónap késéssel kezdik el majd gyártani a négymotoros változatot 1929 lóerő rendszerteljesítménnyel. Utóbbinak 1,8 másodperces 0-100 km/óra gyorsulást ígérnek, illetve 418 km/órás csúcssebességet. Az Elation tisztában van azzal, hogy a világon nem mindenhol életképes még az akkumulátoros-elektromos hajtás, ezért benzinmotoros alternatívát is kínálnak majd.

A teljes cikket IDE KATTINTVA érheti el.

Hamarosan megvásárolható lesz ez a formabontó elektromos robogó

Városi és elővárosi forgalomban közlekedők igényeire szabja a Definiton CE 04 elnevezésű elektromos robogóját a BMW Motorrad – írja az Autó-Motor.

Élve az elektromos hajtás által adott szabadsággal a BMW Motorrad tervezői újragondolták a városi és elővárosi forgalomban használt jármű kialakítását, aminek a Definition CE 04 elnevezésű, egy hamarosan érkező sorozatgyártású gépnek lényegében a legapróbb részletig megfelelő tanulmány az eredménye.

Hasonló kettős színvilág jellemzi a géphez készített motorruha-kollekciót, amely nem csak divatos, de hasznos kiegészítő is, a kabát hátulján jelzőfények világítanak, és a telefonzseb pedig vezetéknélküli töltőként működik.

A BMW Definition CE 04-esből hamarosan valóság lesz a gyár ígérete szerint, de dátumot még nem közöltek.

Tovább