időjárás 8°C Aurél 2022. október 5.
logo

Spanyolországból érkezik a román márkák új formatervezője

Forrás: Autó-Motor
2021.04.12. 19:47
borítókép

Alejandro Mesonero-Romanost nevezték ki a márkák vezető formatervezőjének.

A Seattól érkezett a Renault-csoport élére még 2020 nyarán Luca de Meo, így igazán nem lehet meglepetés, hogy magához csábította Alejandro Mesonero-Romanos formatervezőt is, akinek irányítása alatt kapott új lendületre a Seat márka, illetve az összes eddigi Cupra is hozzá köthető.

A Renault cégcsoporton belül nemrég egy szervezeti egységbe szervezett Dacia és Lada márkák vezető formatervezője lesz Mesonero-Romanos, akinek például az lesz a feladata, hogy a Steve Mattin által kitalált X-arc után megújítsa a Lada megjelenését, mégpedig gyorsan, hiszen négy éven belül az összes autót át akarják állítani a CMF-B-LS építőkészletre.

Alejandro Mesonero-Romanos
Fotó: Flickr

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Flickr

Március 20-tól előjegyezhető az elektromos Dacia-modell

A Dacia Springet 33 kilowattos, 45 lóerős villanymotor hajtja, amelynek forrása egy 26,8 kilowattórás, akár a 220 voltos házi csatlakozóról, fali töltőről (Wall Box) is táplálható akkumulátortelep. A WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure – könnyű gépjárművek világszerte összehangolt teszteljárása) menetciklus szerint a jármű 230 kilométeres autonómiával rendelkezik, a WLTP City szerint ez 305 kilométer, ami azonban csak a jóváhagyott ciklus városi részét foglalja magába. Az elektromos kisautó alapfelszereltségéhez több biztonsági felszerelés is tartozik, szériatartozék a sebességkorlátozó, ABS, ESP, elektronikus fékerőelosztó, hat légzsák, vészhívás (SOS gomb), automatikus fényszórók és automatikus vészfékrendszer is. Kezdetben fehér, kék és ezüst színben jelenik meg az utakon a kisautó, a későbbiekben a vörössel szélesítik a kínálatot. A járműre százezer kilométer a gyári garancia, az akkumulátorra pedig nyolc év vagy 120 ezer kilométer. A tervek szerint a második fázisban 16 800 eurós áron megnyitják az előjegyzést a Comfort felszereltségű verzióra is, flottavásárlásra is hasonló áron kínálnak autókat.

A Dacia Spring megvásárlásához a Roncsautó Plusz-program is igénybe vehető. A program jókorát lendített a környezetkímélő autók értékesítésén, a legutóbbi békeévben, 2019-ben például csaknem ötven százalékkal nőttek az eladások a 2018-as esztendőhöz képest.

Tovább