időjárás 1°C Natália 2021. December 9.
logo

Nagy számokat és alacsony árat ígér ez a startup

Forrás: Autó-Motor
2021.11.24. 21:04

Kaliforniában építi a gyártóüzemét a Mullen startup, amely a Los Angeles-i Autószalonon mutatta be a saját fejlesztésű Five elnevezésű autóját.

A Mullen nevű startup először is megpróbálkozott a kínai Quiantu Motors K50-es villanymotoros sportkocsijának forgalmazásával, de annak gyártója idő közben becsődölt, aztán könnyű haszonjárművek villanymotoros átalakításával is foglalkozott, most pedig bejelentette a saját fejlesztésű, Five névre hallgató szabadidő-autóját - olvasható az Autó-Motor portál cikkében.

Fotó: AUTÓ-MOTOR

A kulcsot a saját fejlesztésű, lítium-kén akkumulátor jelenti, amely a jelenlegi akkumulátor-generációhoz képest 50 százalékkal olcsóbban gyártható és 5-ször nagyobb energiasűrűségű. A 95 kWh kapacitású akkumulátorral 523 km-es hatótávolságot ígérnek, és megfelelő töltővel 21 perces 0-80 százalékos töltést. Teljesítményt nem mondtak, de a kétmotoros összkerékhajtással 3,2 másodperces 0-96 km/óra gyorsulást és elektronikusan korlátozott 250 km/órás csúcssebességet ígérnek. Indulóárnak 55 000 dollárt neveztek meg, de aki most jelentkezik egy példányra, annak leghamarabb 2024 elején adják majd át az autóját.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Borítókép: Mullen Five (Fotó: AUTÓ-MOTOR)