időjárás 2°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

1 millió km-t futott ez a dízeles autó

Forrás: Autó-Motor
2022.09.25. 08:29
borítókép

Sochaux-ba látogatott Fabrice Gommé, hogy megköszönje a munkásoknak, hogy több mint 1 millió km-t tett meg Peugeot 307-eseével.

A kereszténység a húsvét utáni negyvenedik napon ünnepli Jézus Krisztus mennybemenetelét. Profanitás volna ehhez mérni a jelentőségét annak, ami Fabrice Gommé úrral idén pont ezen az ünnepi hétvégén történt, de tény, hogy a francia férfi autójának kilométer-számlálója 2022. május 27-én elérte a 999 999-es számot, és utána nem is mozdult tovább – olvasható az Autó-Motor cikkében.

A legtöbb esetben ekkora futásteljesítményhez több évtizedes használat szükséges, monsieur Gommé azonban mindössze tizenhat év alatt tekert bele egymillió kilométert az autójába: egy 2006-os gyártású Peugeot 307-esbe.

Az átlagember számára felfoghatatlan ez a szám, mivel azonban Gommé úr maga is az autóiparban dolgozik, pontosan tudja, hogy a tervezéstől kezdve a gyártáson át a karbantartásig mennyi energia, odafigyelés, erőfeszítés és elhivatottság szükséges ahhoz, hogy egy autó huszonötször megkerülje a Földet. 

Ezért gondolt egy merészet, és különös kéréssel fordult a Peugeot-hoz: az volt a terve, hogy a nagyszerű pillanatot megossza azokkal a névtelen hősökkel, akik a márka központi gyártóüzemében dolgoznak. 

Ők azok, akik testet adnak a terveknek, akik valóra váltják a fejlesztéseket, az ő kezeik között lényegül át kézzel fogható valósággá az addig absztrakt automobil.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Autó-Motor)