időjárás 1°C Angelika 2023. január 27.
logo

Az autógyár mellé rögtön akkumulátor-gyárat is épít a BMW Debrecenben

Forrás: Autó-Motor
2022.11.26. 17:21
borítókép

800 milliárd Ft-ra növeli a beruházás összegét, hogy az autógyár mellé közvetlenül az akkumulátorokat készítő üzemet is felépítik Debrecenben.

Debrecenben épülő csúcstechnológiás gyára területén a BMW Group a tisztán elektromos meghajtású NEUE KLASSE modellgeneráció nagyfeszültségű akkumulátorainak összeszerelő üzemét is felépíti. 2025 végéig a müncheni központú vállalatcsoport ezzel további több mint 500 új munkahelyet hoz létre, az építkezésbe és a komplett létesítmény beindításába pedig összesen több mint 2 milliárd eurót fektet be – olvasható az Autó-Motor cikkében.

Debrecenben a világ legfejlettebb gyárát építjük. A BMW iFACTORY gyártási stratégiánk égisze alatt az autógyártás új iparági mércéit állítjuk itt fel: hatékony, zöld, digitális. Befektetéseink az elektromos mobilitás térnyerését elősegítő, szisztematikus megközelítésünket nyomatékosítják

 – mondta Milan Nedeljković, a BMW AG igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja.
A BMW Group új bejelentéseit Magyarország kormánya is üdvözölte. Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere úgy fogalmazott: 

A BMW debreceni gyára az elmúlt tizenkét év sikeres magyar gazdaságpolitikájának jelképe. Debrecenben a BMW épülő gyára ötvözi a környezetvédelmet és a versenyképességet, ez pedig sokkal több annál, mint ahogy eredetileg elterveztük.

A teljes cikket az Autó-Motor oldalán olvashatja tovább.

Borítókép: Kép az épülő üzemről (Fotó: Facebook)