időjárás 12°C Zalán 2023. március 30.
logo

Praktikusak és látványosak: helytakarékos beépítések

Forrás: Lakáskultúra
2021.01.02. 17:04
borítókép

A tárolási gondokra megoldást jelenthet a tér adottságaihoz igazodó beépített bútorok alkalmazása.

A tárolási gondokra megoldást jelenthet a tér adottságaihoz igazodó beépítések, a beépített bútorok és polcok alkalmazása. Mutatunk néhány ötletes példát – írja a lakáskultúra.hu cikke.

Olvasókuckó az ablaknál

Itthon kevéssé elterjedt, pedig hangulatos kuckót lehet kialakítani az ablak alatt. Párnákkal kényelmessé tehetjük, míg alulra jól kihasználható rekeszek kerülhetnek. Amennyiben végigfuttatjuk a teljes falszakaszon, a falhoz rögzítve egy komplett polcot is ráültethetünk.

Tértagolás beépített polccal

A térelválasztás is történhet épített elemekkel. Ha elég nagy a hely, kaphat akkora mélységet, hogy bepolcozható legyen. A rajta elhelyezett tárgyak formailag és színfoltként egyaránt megtörik a nagy felület egyhangúságát, és izgalmasabbá teszik a látványt.

Praktikus könyvespolc

A házi könyvtár sok helyet elfoglal a nappaliban, ám ha a plafonig körbeépítjük polcokkal az ajtót, felszabadíthatunk némi falfelületet. Színesre festve hangsúlyos keretet ad az ajtónak. Felülre a ritkán forgatott példányokat tegyük, ezeket egy sínen mozgatható létráról érhetjük el.

A kreatív beépítések képeiért tekintse meg a teljes cikket a Lakáskultúra oldalán!

Korábbi cikkünkben 2020 legszebb nyaralóiról készült válogatást hoztuk el olvasóinknak a Lakáskultúrából. Ezeken a helyeken igazán minden csak a pihenésről szólhat.

Korábbi cikkünkben azzal a témával is foglalkoztunk, hogy a környezettudatos építkezés nem csak a költségek csökkentése miatt fontos: Egy-egy újszerű megoldás hosszú távon hozzájárul környezetünk és közvetve az egészségünk megóvásához. Passzív-, aktív- és ökoház: miben különböznek?