Szokások, amiket jobb lenne elfelejtenünk a konyhában

A szokás nagy úr: sokszor bele sem gondolunk, mennyi időnket és energiánkat elveszi egy-egy rosszul rögzült mozdulat vagy tevékenység.

null

Tányéron, szalvétán aprítani a zöldséget, gyümölcsöt

Bármennyire is sietünk, mindig használjunk vágódeszkát! Nem csak a konyhai munkalap köszöni meg később az elővigyázatosságunkat, hanem a késeink is – nem utolsósorban pedig sokkal kényelmesebb is ezen végezni az ételek előkészítését.

Elfeledkezni a kések élesítéséről

A hatékony és egyszerű főzés a jó eszközöknél kezdődik, ehhez pedig hozzátartozik a késeink megfelelő karbantartása is. Évente legalább egyszer szánjunk időt az élezésükre!

Ugyanazt a szivacsot használni mindenhol

Mondanunk sem kell, hogy mennyire nem higiénikus azzal a szivaccsal elmosni az edényeket, tányérokat, amelyekből eszünk, mint amivel előtte a földre pottyant ételmaradékot takarítottuk fel. Legyen kéznél több tisztítóeszköz is: egy törlőruha a konyhapulthoz, egy a padlóhoz és egy újabb a kéztörléshez.

Fotó: Pixabay

Nem mosogatni főzés közben

Nagy a kísértés, hogy mindent csak berakjunk a mosogatókagylóba vagy a gépbe, de így csak felhalmozzuk és későbbre halasztjuk az elkerülhetetlent. Amikor épp van néhány percünk a főzés-sütés alatt, kezdjünk neki a mosogatnivalóknak!

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.