Tányéron, szalvétán aprítani a zöldséget, gyümölcsöt
Bármennyire is sietünk, mindig használjunk vágódeszkát! Nem csak a konyhai munkalap köszöni meg később az elővigyázatosságunkat, hanem a késeink is – nem utolsósorban pedig sokkal kényelmesebb is ezen végezni az ételek előkészítését.
Elfeledkezni a kések élesítéséről
A hatékony és egyszerű főzés a jó eszközöknél kezdődik, ehhez pedig hozzátartozik a késeink megfelelő karbantartása is. Évente legalább egyszer szánjunk időt az élezésükre!
Ugyanazt a szivacsot használni mindenhol
Mondanunk sem kell, hogy mennyire nem higiénikus azzal a szivaccsal elmosni az edényeket, tányérokat, amelyekből eszünk, mint amivel előtte a földre pottyant ételmaradékot takarítottuk fel. Legyen kéznél több tisztítóeszköz is: egy törlőruha a konyhapulthoz, egy a padlóhoz és egy újabb a kéztörléshez.
Nem mosogatni főzés közben
Nagy a kísértés, hogy mindent csak berakjunk a mosogatókagylóba vagy a gépbe, de így csak felhalmozzuk és későbbre halasztjuk az elkerülhetetlent. Amikor épp van néhány percünk a főzés-sütés alatt, kezdjünk neki a mosogatnivalóknak!
A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!