időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Trükkös tértervezés: a hosszúkás szoba berendezése

Forrás: Lakáskultúra
2022.04.07. 12:47
borítókép

A felszabdalt, nagyobb lakásokból kialakított kisebb ingatlanokban gyakran találunk elnyújtott, hosszúkás szobákat, félszobákat.

Asztalválasztás okosan

Ha a hosszúkás nappali része a konyha, kerek étkezőasztallal segíthetünk a térérzet növelésén – olvasható a Lakáskultúra cikkében.

Amennyiben túl szűk a hely, nem is érdemes asztalban gondolkodni, inkább a konyhapult meghosszabbításából legyen asztal, bárpult, a bárszékekkel együtt több hely marad majd.

Hosszú kanapé

A hosszúkás alakú nappaliban érdemes a fal mellé tolni a kanapét, szembe vele kerülhet a tévé a falra. Fotelekre ez esetben nincs szükség – így elkerülhetjük a zsúfolt hatást. Legyen a dohányzóasztal is megfelelő formájú és méretű, vagyis a kanapéhoz illő: a túl nagy bútor előtt nem mutat jól az arányaiban sokkal kisebb asztal.

Bútorok mérete

Természetes, hogy a kisebb, szűkebb helyiségekbe nem veszünk hatalmas bútorokat. A kanapék, asztalok kiválasztásakor „kövessük” a helyiség arányait.

Szőnyeg formára

A legtöbb lakberendezési áruházban a szőnyegválaszték standard méret szerint válogatható, amelyek egy elnyújtott, téglalap alakú szobában nem mutatnak jól. Az ilyen helyiségekben jó megoldás lehet a padlószőnyeg, illetve a méretre vágott, kisebb darab.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)