A tökéletes sajtkrémleves titkai

Hűvös napokon felmelegít egy forró leves. Tippjeinkkel változatosabbá teheti a megszokott sajtkrémlevesét.

null

Egy forró sajtkrémleves jól esik a hűvös időben, és hamar elkészül. De hogyan teheti változatosabbá? Segítünk.

1. HASZNÁLJunk TÖBBFÉLE SAJTOT!

Kedvünkre kísérletezhetünk a kombinációkkal, de a semleges ízűekhez mindig adjunk egy karaktereset! Annál izgalmasabb lesz a leves, minél többféle sajt kerül bele. Bátran beleolvaszthatjuk a hűtőben szomorkodó, szendvicsre már nem kívánkozó maradékokat is.

Fotó: Pixabay

2. A SAJTOK ELŐKÉSZÍTÉSE

A kemény sajtokat reszeljük le, a lágyabbakat vágjuk nagyobb kockákra, a tömlőseket pedig egyszerűen nyomjuk a levesbe. A főzés során vegyük figyelembe, hogy a kemény, illetve alacsony zsírtartalmú sajtok nehezebben olvadnak!

3. sajtkrémleves és BOR

A savas összetevők (bor, vagy citromlé) megkönnyítik a leves kikanalazását a tányérból, mert ezektől az olvasztott sajt kevésbé húz majd szálakat.

4. ALAPLÉ

A sajtkrémleves legjobb alapja a házi zöldség- vagy húsalaplé, de tökéletes a leszűrt zöldség- vagy húsleves is.

5. FŰSZEREZÉS

A sót elfelejthetjük, de a zöldfűszerekkel nem kell spórolnunk. Használjunk ízlés szerint fokhagymát, babérlevelet, kakukkfüvet, oregánót, petrezselymet, csombort, majoránnát, koriandert, tárkonyt, továbbá tehetünk a levesbe fekete, fehér, szegfű- vagy Cayenne-borsot, szegfűszeget és szerecsendiót. Tálaláskor pedig jól mutat a tányér tetején a snidling.

További tálalási ötletekért és a teljes cikkért látogasson el a mindmegette.hu oldalra!

Használjuk ki a szezont, és készítsünk ínycsiklandó fogásokat az épp szezonális, és rendkívül egészséges sütőtök felhasználásával! Korábbi cikkünkben egy laktóz- és gluténmentes, édes-fűszeres kenyér receptjét mutatjuk be. Érdemes kipróbálni!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.