Birsalma, nem csak sajtnak! Birsalmás finomságok egy helyen – válogatás

Azért, hogy a birsalma régi-új kedvenccé váljon, birsalmás finomságokat gyűjtöttünk egy csokorba.

null

Nagymamáink kedvencét nehéz megpucolni, mégis újra egyre kedveltebbé válik a birsalma és talán visszaszerzi régi dicsőségét. Hiába jut mindenkinek a birsalmasajt eszébe erről a gyümölcsről, készíthetünk belőle csatnit, lekvárt, befőttet, mártást húsokhoz, kompótot és persze süteményeket is! Azért, hogy a birsalma régi-új kedvenccé váljon, birsalmás finomságokat gyűjtöttünk egy csokorba.

Fotó: Pixabay

A whisky-s birs elkészítése

Elkészítés: Az üvegeket alaposan kimossuk, hagyjuk lecsepegni.

A birset konyharuhával alaposan megdörzsöljük, megmossuk, meghámozzuk, négyfelé vágjuk. Kivájjuk a magházát, és a birshúst vékony szeletkékre vagdossuk.

A cukrot a citrom levével és héjával, 4 dl vízzel felforraljuk, és belekeverjük a birset. Kb. 5 percig rotyogtatjuk. A mazsolát megmossuk, lecsepegtetjük, és a birshez adjuk. További 5 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni.

Végül belekeverjük a whisky-t, üvegekbe töltjük, és lezárjuk. Húsételekhez nagyon finom.

Még több receptet IDE KATTINTVA olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.