Házi praktikák szódabikarbónával, amik megkönnyítik az életed

Tudtad, hogy nemcsak sütéshez vagy gyomorégés ellen használható a jelentéktelen kinézetű fehér por?

null

Tudtad, hogy nemcsak sütéshez vagy gyomorégés ellen használható a jelentéktelen kinézetű fehér por, hanem a háztartásban is kincset ér? Csodát tehetsz a szódabikarbónával!

Sárgarépa tisztítása

Kincs kedved a zöldséget kaparászni? Keverj literenként 1/2 teáskanál szódabikarbónát forrásban levő vízhez, majd dobd bele a leöblített sárgarépákat. Rövid várakozás után tartsd a gyökereket hideg csapvíz alá, és könnyen lehúzhatod a héjukat.

Kemény marhahús

Nem akar megpuhulni? Tegyél egy késhegynyi szódabikarbónát a főzővízbe vagy a szaftba, és rövidebb idő alatt megfő, illetve omlósabb lesz. Más húsoknál is beválik.

A háztartásban is kincset ér ez a jelentéktelen kinézetű fehér por
Fotó: Flickr

Cipődezodor

Beleizzadt a lábad a cipőbe? Szórj bele szódabikarbónát, oszlasd el, majd a következő használat előtt rázd ki. Semlegesíti a kellemetlen szagot.

Szélvédőmosás

Szórj egy kevés szódabikarbónát megnedvesített törlőkendőre, és ezzel dörgöld le a szélvédőre ragadt rovarokat. Öblítsd le tiszta vízzel, és megint szabadon kilátsz!

Kézfürdő

Körömápolás előtt egy tál langyos vízbe keverj 3 evőkanál szódabikarbónát, és ebben áztasd a kezedet. Fehéríti a körmöt, puhítja a körömágy bőrét és leszedi a céklalé vagy a háztartási és kerti munkák miatti elszíneződéseket.

Rovarcsípés

Készíts pasztát 3 teáskanál szódabikarbónából és 1-2 vízből, majd kend be vele többször a csípés helyét. Hűsít, lohasztja a duzzanatot és csillapítja a kínzó viszketést.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Ízesítési trükkök: melyik fajta sót mire használjuk

Manapság annyiféle sót, ételízesítőt és fűszerkeveréket lehet kapni, hogy nem csoda, ha az ember tanácstalanul álldogál a boltban. A Mindmegette.hu segít eligazodni abban, mit érdemes venni, és melyik fajtát mire használjunk.

Konyhasó a mindennapokra

Az igen finom őrlésű asztali vagy étkezési só rendkívül könnyen feloldódik, így szinte bármely fogáshoz használható. Mindig száraz helyen tárold ezt a fajta sót, mert gyorsan magába szívja a nedvességet és összecsomósodik.

Tengeri só sütéshez

A durva szemű tengeri só kitűnő például a tepsiben sült burgonyához. A nagy szemcsék nem olvadnak el teljesen, hanem enyhén ropogós kéreggé állnak össze. Húsokhoz és halakhoz szintén kiváló.

Tovább...

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.