Tudtad, hogy nemcsak sütéshez vagy gyomorégés ellen használható a jelentéktelen kinézetű fehér por, hanem a háztartásban is kincset ér? Csodát tehetsz a szódabikarbónával!
Tudtad, hogy nemcsak sütéshez vagy gyomorégés ellen használható a jelentéktelen kinézetű fehér por, hanem a háztartásban is kincset ér? Csodát tehetsz a szódabikarbónával!
Sárgarépa tisztítása
Kincs kedved a zöldséget kaparászni? Keverj literenként 1/2 teáskanál szódabikarbónát forrásban levő vízhez, majd dobd bele a leöblített sárgarépákat. Rövid várakozás után tartsd a gyökereket hideg csapvíz alá, és könnyen lehúzhatod a héjukat.
Kemény marhahús
Nem akar megpuhulni? Tegyél egy késhegynyi szódabikarbónát a főzővízbe vagy a szaftba, és rövidebb idő alatt megfő, illetve omlósabb lesz. Más húsoknál is beválik.
Cipődezodor
Beleizzadt a lábad a cipőbe? Szórj bele szódabikarbónát, oszlasd el, majd a következő használat előtt rázd ki. Semlegesíti a kellemetlen szagot.
Szélvédőmosás
Szórj egy kevés szódabikarbónát megnedvesített törlőkendőre, és ezzel dörgöld le a szélvédőre ragadt rovarokat. Öblítsd le tiszta vízzel, és megint szabadon kilátsz!
Kézfürdő
Körömápolás előtt egy tál langyos vízbe keverj 3 evőkanál szódabikarbónát, és ebben áztasd a kezedet. Fehéríti a körmöt, puhítja a körömágy bőrét és leszedi a céklalé vagy a háztartási és kerti munkák miatti elszíneződéseket.
Rovarcsípés
Készíts pasztát 3 teáskanál szódabikarbónából és 1-2 vízből, majd kend be vele többször a csípés helyét. Hűsít, lohasztja a duzzanatot és csillapítja a kínzó viszketést.
A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!
Ízesítési trükkök: melyik fajta sót mire használjuk
Manapság annyiféle sót, ételízesítőt és fűszerkeveréket lehet kapni, hogy nem csoda, ha az ember tanácstalanul álldogál a boltban. A Mindmegette.hu segít eligazodni abban, mit érdemes venni, és melyik fajtát mire használjunk.
Konyhasó a mindennapokra
Az igen finom őrlésű asztali vagy étkezési só rendkívül könnyen feloldódik, így szinte bármely fogáshoz használható. Mindig száraz helyen tárold ezt a fajta sót, mert gyorsan magába szívja a nedvességet és összecsomósodik.
Tengeri só sütéshez
A durva szemű tengeri só kitűnő például a tepsiben sült burgonyához. A nagy szemcsék nem olvadnak el teljesen, hanem enyhén ropogós kéreggé állnak össze. Húsokhoz és halakhoz szintén kiváló.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.