Mit tartalmazzon?
Mit tartalmazzon?
Akár súlycsökkentő étrenden vagy, akár nem, a reggelinek mindenképpen tartalmaznia kell szénhidrátot, fehérjét, vitaminokat és ásványi anyagokat is. A szénhidrát legyen teljes értékű (pl. zabpehely, korpás pékáru), a fehérjék közül pedig lehetőség szerint válaszd a sovány változatokat (csirkemellsonka, túró, sajt, tej), valamint a tojást. Emellett fontos a friss, rostban és vitaminokban gazdag gyümölcsök és zöldségek fogyasztása is, ezeket az élelmiszereket is érdemes beépíteni a reggelibe. Kiemelt fontosságú a kellő mennyiségű folyadék bevitele! A téli időszakban különösen jók a frissen facsart gyümölcslevek, amelyeket egy kevés ásványvízzel hígíthatsz fel, vagy például az antioxidánsokban gazdag zöld tea is segít abban, hogy leolvadjanak a kilók.
Miket kerülj?
A zsíros, nehéz élelmiszerek, mint például a szalonna, a lángolt kolbász vagy a zsíros sajtok, amellett, hogy hizlalnak, jelentősen megterhelik az emésztőszervrendszert is, és ahelyett, hogy energiát adnának, fáradttá teszik az embert. A cukros termékeket szintén érdemes kerülni, mert gyorsan megemelik az inzulinszintet, amely aztán hirtelen leesik, ezzel farkasétvágyat és fáradtságot okozva. Lehetőleg hagyd el vagy minimalizáld a reggeliből a sót, nem szükséges használnia sem a zöldségekhez, sem például a házi túrókrémhez, utóbbihoz használj inkább aromás zöldfűszereket!
Adj időt magadnak!
Az lenne az ideális, ha mindennap nagyjából ugyanabban az időpontban fogyasztanád el a reggelid. Nem szükséges egy órát ülni az asztalnál, de egészségesebb nyugodtan élvezni a falatozást. Az, ha ébredés után kapkodva eszel, rosszat tesz az emésztésednek. Érdemes legalább 15 percet szánni a nyugodt reggelizésre.
A teljes cikket és receptötleteket IDE kattintva olvashat!
Ezek a legjobb, egészséges fogyókúrás ételek nőknek
Egy friss kutatásból kiderült, hogy néhány zöldség és egészséges gyümölcs rendszeres fogyasztása növeli a tartós fogyás esélyét a nőknél.
Ha tehát leadná a felesleges kilókat, a következő bevásárlásnál ezeket az egészséges fogyókúrás finomságokat mindenképp érdemes bepakolnia a kosarába!
Karfiol
A 46–51 éves nők korosztályában a karfiol volt az első számú zöldség, melynek fogyasztása hosszú távon tartós fogyást eredményezett. A 33–40 év közötti nők listáján pedig a 3. helyet érte el – írja az Eatthis.com. Ráadásul számos fontos vitamint is tartalmaz, például C-, B- és K-vitamint, így nagyon egészséges.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.