Tizenegy mennyei krémleves a hideg időkre

Mennyei krémlevesek őszre, amelyek nem csak felmelegítenek, de laktatóak és ínycsiklandóak is egyben.

null

A krémleves alapanyagaként is szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk – írja a mindmegette.hu.

Fotó: Pexels

FOKHAGYMAKRÉMLEVES PIRÍTOTT KENYÉRKOCKÁKKAL

A leveshez az egész fej fokhagymákat hámozatlanul, 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, vagy addig, amíg meg nem puhulnak. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, kettévágjuk a fokhagymafejeket és kinyomkodjuk belőlük a pürét, majd félretesszük.

Felhevítünk egy kevés olívaolajat 1 ek vajjal egy lábasban, megpároljuk a felkarikázott póréhagymát, majd hozzáadjuk a fokhagyma pürét is, végül az apróra vágott zöldségeket is lepirítjuk. Felöntjük alaplével, tejjel, tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, majd leturmixoljuk. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

ALMÁS-CSILIS ÉDESBURGONYA-KRÉMLEVES

Egy lábasban felforrósítjuk az olívaolajat és a vajat, majd megdinszteljük rajta a megtisztított, felaprított vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott édesburgonyát, valamint a meghámozott és kimagozott, felkockázott almát, megfűszerezzük a leöblített kakukkfű lecsipkedett leveleivel, a szerecsendióval,a curryvel és a csilivel. Megsózzuk ízlés szerint. Az egészet átforgatjuk, és illatosra pirítjuk. Felöntjük az alaplével, és mindent puhára főzünk.

A levest botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt, és felforraljuk. Friss zöldfűszerekkel és csilipehellyel megszórva tálaljuk.

TÖKMAGOS SÜTŐTÖKKRÉMLEVES

A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a sütőtököt kb. 2 cm-es kockákra vágjuk (a magos részt kikaparjuk), a meghámozott sárgarépát felkarikázzuk. A fazékban felforrósított olajon az előkészített zöldségeket 2 percig pároljuk, majd megszórjuk a paprikával, pár percig tovább pároljuk. Felöntjük a narancslével, valamint az alaplével, felforraljuk, és fakanállal kitámasztott fedő alatt főzzük 20 percig. Közben a tökmagot szárazon felforrósított serpenyőben megpirítjuk, majd megszórjuk a porcukorral, és világosbarnára karamellizáljuk. Fakanállal átforgatjuk, hozzákeverjük a vajat, és eloszlatjuk egy tányéron. Végül megszórjuk sóval és paprikával.

A levest botmixerrel összeturmixoljuk a fazékban, majd megsózzuk, megborsozzuk, és adagonként tálkákba merjük. A karamellizált tökmaggal megszórva, a tökmagolajjal lecsepegtetve kínáljuk.

További ínycsiklandó krémleves-receptekért látogasson el a Mindmegette oldalára!

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy a pirított tökmag nemcsak kiváló nasi, de díszítőeleme, alapanyaga és összetevője is egyéb ételeknek. Megmutattuk a pirított tökmag házi elkészítésének titkát, hogy sokkal finomabb legyen, mint a bolti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.