Lencsefőzelék

Újév napján régi magyar szokás lencsét enni.

null

A lencsefőzelék számtalan módon elkészíthető, érdemes új tippeket kipróbálni a jól bevált receptek helyett. A mindmegette.hu most egy egyszerűen elészíthető receptet hozott.

A kép illusztráció. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A hozzávalók pontos listáját megtalálja az eredeti cikkben a Mindmegette oldalán.

ELKÉSZÍTÉS

  • A lencsét 1 órára beáztatjuk, leszűrjük, majd hideg vízben sóval, babérlevéllel, apróra vágott hagymával feltesszük főni. Lencsétől függően 30-60 perc alatt lesz puha.
  • Olajból, lisztből rántást készítünk, beletesszük a fokhagymát és a pirospaprikát. Berántjuk a lencsét, összeforraljuk, majd a gázt lekapcsolva belekeverünk kb. 2 evőkanál mustárt és a tejfölt is.
  • Korábbi cikkünkben egy receptválogatást mutattunk be, amelyből ön is kedvére szemezgethet a következő konyhai kihívásához. Leves, fasírt, egytálétel: számtalan fogás készülhet az ízletes és egészséges lencséből. A legtöbbször azonban valószínűleg köret lesz belőle, ezért összegyűjtöttük a legjobb lencsefőzelék és lencsesaláta recepteket, hogy kedvére válogathasson belőlük: Különleges ételek lencsével, amiket önnek is ki kell próbálnia.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.