Villámgyors karácsonyi csodasüti: a hógolyó

Pofonegyszerűen, villámgyorsan és sütés nélkül elkészíthető. A gyerekek is segíthetnek benne.

null

Egyik karácsonykor nagyon el voltunk kenődve az öcsémmel, mert nem esett a hó. Apukám viszont azt mondta, ne aggódjunk, ő majd varázsol nekünk havat. Néhány perc múlva megérkezett egy tál „hógolyóval”, ami ráadásul nagyon finom is volt. Azóta nálunk minden karácsonykor készül hógolyó.

Minden családnak megvannak a saját, féltve őrzött ünnepi receptjei. Generációkon át öröklődik a legfinomabb bejgli, pogácsa, vagy halászlé elkészítési módja. Nálunk sincs ez másképp! Decemberben a Mindmegette szerkesztőségének tagjai osztják meg az olvasókkal a saját, régi, jól bevált receptjeiket – írja a mindmegette.hu cikke.

Íme a hógolyó hozzávalók:

  • 25dkg túró
  • 18dkg porcukor
  • 1csom vaníliás cukor
  • 13dkg kókuszreszelék
  • ELKÉSZÍTÉS

  • A túrót egy tálban villával alaposan összenyomkodjuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és 10 dkg kókuszreszeléket, majd jól összedolgozzuk.
  • A masszából nedves kézzel diónyi golyókat formázunk, végül megforgatjuk őket a maradék kókuszreszelékben. (Ha a massza túl száraz, egy kevés vízzel felöntjük.) Legalább 30 percre a hűtőbe tesszük, majd hidegen tálaljuk.
  • Nézze meg a videót is!

    Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy a csillámló gömbök mellé mi magunk is készíthetünk egyedi és ehető karácsonyi díszeket: Hét ehető karácsonyfadísz, amelyek nemcsak szépek, de finomak is.

    Korábban írtunk a szaloncukorról is, amelynek bolti változata tele van műanyaggal, de otthon könnyedén elkészíthetjük egészségesebben: Zselés szaloncukor házilag, valódi gyümölcsből.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.