Egyszerű almás sütemény egészséges hozzávalókból

Akik az átlagnál is jobban odafigyelnek a napi étkezésre, azok nem csak az elfogyasztott ételek mennyiségére, hanem a hozzávalókra is komoly figyelmet fordítanak.

null

Következő desszertünk, ez az almás sütemény számukra is érdekes lehet, hiszen az egészséges életmódot követők és a diétázók körében is az egyik legnépszerűbb alapanyag a zabpehely, ami almával egy remek párosítást alkot – írja a mindmegette.hu.

Nincs más dolgunk, mint hogy a receptvideóban látottakat figyelmesen lekövessük, hiszen így biztosan kifogástalan lesz az almás-zabpelyhes sütemény is. Egy dologra azonban nem árt figyelni; az isteni krém a tetején bárkit rabul ejt, szóval lehet, hogy kapásból két adaggal kell majd belőle készítenünk.

Az almás sütemény pontos hozzávalóit IDE kattintva találhatja meg.

ELKÉSZÍTÉS

  • Az almát nagyon apróra vágjuk, vagy pürésítjük. Hozzáadjuk a vajat, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot.
  • Hozzákeverjük a zabpelyhet a szódabikarbónával, a sütőporral és a fűszerekkel.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
  • A mascarponét 2-3 percig kézi mixerrel kikeverjük a porcukorral, a citromlével, a citromhéjjal és a darált dióval.
  • Ha kihűlt a sütemény, megkenjük a diós krémmel és megszórjuk a durvára vágott dióval.
  • Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy a zsír a közvélekedés szerint szinonímája mindennek, ami káros, hízlal és megbetegít. De hadd védjük meg a zsírt, mert ez messze nem fedi a valóságot! Van egy csodaszerünk, a kacsazsír, ami az egyik méltatlanul alulértékelt szuperzsiradékunk, pedig az összes állati zsiradék közül ez a legegészségesebb: Nyolc ok, amiért érdemes minél többet fogyasztani belőle.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.