A csicseriborsókrém a humusz saláták/krémek egyik alapanyaga. B vitaminban és fehérjében viszonylag gazdag, de nem ezen tulajdonságokra kerestünk tesztet – írja a mindmegette.hu.
A csicseriborsókrém a humusz saláták/krémek egyik alapanyaga. B vitaminban és fehérjében viszonylag gazdag, de nem ezen tulajdonságokra kerestünk tesztet – írja a mindmegette.hu.
Humuszból sokfajta típus található a boltok polcain a teljesen natúr példányoktól egészen a chilis-magos csodaízesítésűekig. A Mindmegette az egyszerűség élvén haladva a natúr csicseriborsókrém-fajtákra volt kíváncsi, de így is van olyan, ahol megkerülhetetlen például egy kevéske extra tökmag – állítják.
Felbontás után olyan látványra, mint egy tonhalkrém, de az illata azonnal visszaránt minket a valóságba, mert tisztán jön belőle a csicseriborsó-aroma. Állagra kellően sűrű; olyan, mint egy rendes krém. Ízre is tisztán csicseriborsó, ami mellett semmi egyéb nem érezhető.
Kis pikszisben szervírozzák fel, ami olyan hatást kelt, mintha egy kifőzdéből kérnénk elvitelre bármit. Illata meglepően üres, de kóstolva már jobb a helyzet, mert egy kevéske fokhagymát érzünk a háttérben, ami mögött két sorral még borsot is találni. Állagra nagyon krémes, majdnem folyékony.
Kibontás után ez sem nyűgözi le a körülötte lévőket, ennek sincsen különösebben értékelhető illata. A tökmagból érezni egy keveset, de ennyi az egész. Ránézésre is látszik a krémen, hogy szárazabb, amit állaga is igazol. A kanállal jobban bele kell állni, nem olyan légiesen könnyű. Kóstolás során várjuk a nagy robbanást, ami részben megjön. Ízében végre már a csicseriborsó is megjelenik.
Talán az egyik legnagyobb klasszikus, de ha nem is ezt a márkát szinte minden hummuszt terjesztő boltban megtaláljuk. Számtalan fajtával dolgoznak, de szerencsére van tiszta natúr is. A krém tetején ott figyel egy csík paprika őrlemény, ami a díszítést hivatott betölteni. Illata annyira üres, hogy a műanyagdobozát hamarabb felismerjük, mint magát a növényt. Kóstolva nagyot változik a helyzet, mert megjön a klasszikus csicseriborsó aroma. A paprika csak látványelem ízre szinte észrevehetetlen. Állagra krémes és könnyed, semmi baj vele.
Kis csicsa jutott ennek a tetejére is, ami talán petrezselyem és nyers csicseriborsó. Illatán érezhető a karakteres fűszerezettség, sőt még egy kevéske majonézszerű valamit is érzünk. Kóstolva marad ez az irány, egy kevés extra oregánóval. Állagra tökéletes, mert egyszerre krémes és kicsit lédús is, azaz szaftos. A sok fűszer a végén hatástalanítja a főelem, azaz a csicseriborsó ízét.
Illata rendkívül jó, mert ennél sem érezni az ég egy adta világon semmit. Miután elkezdünk ásásokat végezni a krémben azért elkezd megelevenedni és megjelenik egy kevéske hagyma. Állagra meglepően sűrű és tömény. Kóstolás során megjön a csicseri jellegzetes íze is, ami mellett egy enyhe borsos fűszerezettség található.
A csicseriborsókrém-teszt helyezettjeirt bemutató teljes cikk IDE kattintva érhető el.
Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy Széll Tamás, a Michelin-csillagos Stand 25 tulajdonosa és séfje 3 egyszerű trükköt árult el: Ha így készíti, tökéletes, habkönnyű lesz a túrógombóc.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.