időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

Néhány reggeli fogás, amivel jobb, ha óvatos

Forrás: Mindmegette
2021.01.08. 16:34
borítókép

Lehet, hogy elsőre csábítónak, sőt egészségesnek tűnik, de nem biztos, hogy jót teszünk vele.

A reggeli kiemelten fontos étkezés – ez már unásig ismert és ismételgetett tény, így aztán mindannyiunknak meg is van, hogy mit is fogyasztunk ilyenkor szívesen. Ám van néhány fogás, amivel nem árt, ha óvatos: lehet, hogy elsőre csábítónak, sőt, van, amelyik kifejezetten egészségesnek tűnik, de egyáltalán nem biztos, hogy jót teszünk vele a szervezetünknek – írja a Mindmegette.hu.

Szendvics

A reggeli klasszik – ám egyáltalán nem mindegy, hogy miből készül! A legrosszabb, ha zacskós fehér kenyérben, adalékanyagokkal telenyomott felvágott, és tejet nyomokban tartalmazó sajt van. Mivel ezek hosszan elálló és viszonylag olcsó termékek, jó ötletnek tűnnek, ám roppant egészségtelenek. Ennél már csak a szendvicsautomatákban sorakozó előre gyártott háromszögszendvicsek lehetnek rosszabbak – tisztelet a kivételnek. Érdemesebb teljes kiőrlésű péksüteményt választani, jó minőségű, magas hústartalmú, esetleg bio-felvágottat és drágább, és hosszan érlelt, valódi tejből készült sajtot belerakni, és persze sok friss – alaposan megmosott zöldséget!

A reggeli kiemelten fontos étkezés
Fotó: Pixabay

Édes finomságok

Olaszországban és más mediterrán országokban az édes reggeliknek van hagyománya: croissant, lekváros kenyér, csokikrém... Remekül hangzik, de nem biztos, hogy annyira jó ötlet. Ugyanis nem tesz jót a szervezetünknek, ha az éjszakai pihenés után a rengeteg gyorsan felszívódó szénhidráttal azonnal az egekbe lőjük a vércukorszintünket. Ha mindenképpen ragaszkodunk az édességekhez, akkor se a bolti, előrecsomagolt termékeket válasszuk, mert azokban a rengeteg cukor mellé még a különféle adalékanyagok is társulnak. A legjobb, ha magunk készítjük, de ha van egy jó, minőségi termékeket gyártó pékség a közelünkben, akkor vásároljuk ott meg a reggelire való péksüteményt!

Gabonapelyhek

Lehet, hogy a kartondobozon lévő mesefigurák vonzóak a gyerekeknek, ráadásul az is fel van tüntetve a dobozon, hogy mennyiféle vitamint tartalmaz, az viszont már az apró betűs rész, hogy emellett mennyi adalékanyagot és cukrot , amire nem lenne semmi szükség. Sokkal előnyösebb és, még olcsóbb is otthon elkészíteni a saját változatunkat például zabpehelyből és friss vagy aszalt gyümölcsökből, olajos magvakból.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Néhány tipp az egészségesebb étkezésért 2021-ben is

Nem csak nekünk, de a gyomrunknak is fárasztó volt ez az időszak, ezért a Mindmegette.hu összeszedett néhány olyan alapvető étkezési tippet, amivel jót tehetünk magunknak, a szervezetünknek, és persze az sem kizárt, hogy tavaszra úgy szabadulunk meg néhány kilótól, hogy észre sem vesszük.

Tovább...