Pénztárcabarát praktikák, amit mindenkinek ismernie kell

A koronavírus-járvány talán még inkább arra ösztönöz bennünket, hogy spóroljunk.

null

A koronavírus-járvány talán még inkább arra ösztönöz bennünket, hogy spóroljunk, és jobban odafigyeljünk az ételmaradékok felhasználására. A Mindmegette.hu pénztárcabarát tanácsaival azonban nemcsak az élelmiszerpazarlásnak inthetünk búcsút, hanem a felesleges zsírpárnáknak is.

Fagyasszuk le a maradékot!

A kenyér két-három napig őrzi meg a minőségét, ám sokan nem fogyasztják el ennyi idő alatt a megvásárolt mennyiséget. Ezért célszerű rögtön ketté- vagy kisebb-nagyobb szeletekre vágni, és annyi kivételével, amennyit aznap megeszik a család, lefagyasztani. Így amikor szükség van rá, csak ki kell olvasztani!

Az esetleges szikkadt maradékból készíthetünk pirítóst, házi krutont vagy zsemlemorzsát. Jó tudni, hogy a teljes kiőrlésű pékáruk általában tovább elállnak, mint fehér lisztből készült társaik, és a fagyasztás sem ront a minőségükön. A belőlük készült pirított kenyérkocka nemcsak alakbarát levesbetét lehet, hanem laktató snackként is fogyasztható.

A kenyér két-három napig őrzi meg a minőségét
Fotó: Pixabay

Adjunk még egy esélyt a fonnyadt salátának

A zöld levelesek nem sokáig őrzik meg a frissességüket. Előszeretettel vásároljuk a zacskós vegyes salátamixeket, ám legyünk őszinték: ritkán használjuk fel egyből a teljes mennyiséget. Pedig fontos lenne, hogy napi szinten beillesszük ezeket az étrendünkbe, hiszen nemcsak egészségesek, hanem az alakunkra is vigyáznak.

Felbontás után egy-két nappal azonban még a hűtőben is fonnyadásnak indulnak, és gyakran a kukában végzik. Nos, a kókadt levelek újra ropogósak lesznek, ha pár percre jéghideg vízbe áztatjuk őket.

Maradékból kreatívan

Lehet-e ugyanazt a sült csirkét enni akár több napig is anélkül, hogy megunnánk? Természetesen igen, méghozzá változatos formában, csak egy kis fantázia kell hozzá! Például, ha egészben sütöttük meg a csirkemelleket, akkor a maradékot szeleteljük fel, és keverjük hozzá sült zöldségeket, valamint teljes kiőrlésű pirított kenyérkockákat. Máris kész a laktató ebéd!

A sült csirke remek alapanyaga lehet akár a házi tortillatekercsnek is, melybe a húscsíkokon kívül tegyünk zsírszegény kefirrel, vagy joghurttal elkevert csemegekukoricát, bébispenótot és paradicsomot.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Ittunk bánatunkban: több alkoholos ital fogyott mint az elmúlt években

2020 februárjában, amikor a koronavírusjárvány hírére a lakosság nagy felvásárlásokba kezdett, 80 százalékkal ugrott meg az alkoholos italok forgalma, és még a következő hónapban, márciusban is 50 százalékkal több alkoholt vásároltunk, mint általában.

Tovább...

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.