13+1 étel, amit a diétás étrendbe is beilleszthetünk

Fogyókúra során sokszor gondban vagyunk, hogy mit együnk ebédre, vacsorára, vagy desszert gyanánt.

null

Ezúttal olyan ízletes, laktató ételeket válogattunk össze, amelyek beleillenek egy diétás étrendbe is – írja a mindmegette.hu.

DIÉTÁS RAKOTT KARFIOL

  • 5 dkg karfiol
  • 2 dl joghurt
  • 20 dkg pulykahús
  • 6 ek bulgur
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fehérbors
  • fűszerpaprika
  • A karfiolt rózsáira szedjük, megsózzuk, és forró vízben, 5 perc alatt roppanósra főzzük.

    Közben az olívaolajon üvegesre pirítjuk a felkockázott vöröshagymát és zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált pulykahúst. Megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk és meghintjük pirospaprikával. Fél dl vizet aláöntünk, és folyamatosan kevergetve kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

    A bulgurt egy tálba tesszük, megsózzuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, majd lefedjük, és 20 percig állni hagyjuk.

    A bulgurt összekeverjük a pulykahússal, majd egy olívaolajjal kikent tepsiben elkezdjük a rétegezést. Alulra karfiolt teszünk, majd a húsos keveréket. Így folytatjuk a rétegezést,amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét megkenjük joghurttal, majd 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük, és végén, 220 fokon, pár percig rápirítunk, hogy a sajt szép aranybarna legyen!

    A kép illusztráció. Fotó: Pexels

    CSIRKE BRUSCHETTA POFONEGYSZERŰEN

  • 6 db paradicsom
  • 0,5 csésze friss bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk balzsamecet
  • 0,5 tk só
  • 0,5 tk bors
  • 4 db csirkemellfilé
  • 1 csésze mozzarella
  • A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A paradicsomot feldaraboljuk, összekeverjük az aprított bazsalikommal, az aprított fokhagymával, az ecettel, valamint a só és bors felével.

    Egy tűzálló tálba fektetjük a csirkemelleket, megszórjuk a maradék sóval és borssal. A tetején eloszlatjuk a paradicsomragut. (Nem csak a csirkén, hanem az egész tálban, gazdagon.) Rászórjuk a sajtot.

    35-45 perc alatt megsütjük. Friss bazsalikommal és balzsammázzal tálaljuk.

    KÍNAIKEL-SALÁTA CSIRKEMELLEL

  • 3 szem krumpli
  • 5 dkg vaj
  • 1 db csirkemell
  • bors
  • 1 db kínai kel
  • 1 fej lilahagyma
  • Az öntethez:

  • 1 ek mustár
  • 0,5 db citrom leve
  • 2 ek olaj
  • bors
  • 1 tk cukor
  • A krumplit megmossuk és héjában megfőzzük. Ha puha leöntjük róla a vizet, lehúzzuk róla a héját, kockára vagy karikára vágjuk és félretesszük.

    Egy serpenyőt felforrósítunk, beletesszük a vajat, amikor a vaj elolvad, ráhelyezzük a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk. 3 percig sütjük az egyik felét, majd megfordítjuk, sózzuk, borsozzuk és újabb 3 percig sütjük. Majd serpenyőstől a sütőbe tesszük és 12-15 percig 180 fokon sütjük. Ha a hús átpuhult kivesszük a sütőből és felszeleteljük.

    A kínai kelt csíkokra vágjuk, a lilahagymát megpucoljuk és felvágjuk és a főtt krumplival együtt egy nagy tálba tesszük. Az öntethez a mustártelkeverjük a citrom levével, olajjal, borssal és cukorral összeforgatjuk a salátával. A szeletelt csirkemellel tálaljuk.

    ALUFÓLIÁBAN GRILLEZETT PISZTRÁNG

  • 5 db biocitrom
  • 0,5 tk sáfrány
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 fej hagyma
  • 1 tk gyömbér
  • 0,5 marék korianderlevél
  • 1 marék petrezselyem
  • 2 tk őrölt koriander
  • 1 tk édes-nemes paprika
  • 0,5 tk csilipaprika
  • 0,5 tk currypor
  • 6 ek olívaolaj
  • 6 db konyhakész pisztráng
  • Az egyik citrom levét kifacsarjuk, és a sáfrányt a citromlében áztatjuk 5 percig. A megtisztított fokhagymát és az egyik fej hagymát durvára vágjuk, majd aprítógépben összeturmixoljuk a korianderlevéllel, a petrezselyemmel, a fűszerekkel és a sáfrányos citromlével. Az apránként hozzáadott olívaolajjal paszta állagúra keverjük, és sóval ízesítjük.

    A maradék 4 db citromot forró vízzel lemossuk és vékonyan felszeleteljük. A pisztrángokat hideg vízzel leöblítjük, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, mindkét oldalon kb. 3 cm-enként ferdén bevagdossuk, és kívül-belül megkenjük a fűszerpasztával. Ezután tálcára téve letakarjuk, és a hűtőben pihentetjük kb. 60 percig.

    A maradék 2 fej hagymát megtisztítjuk, és vastagon felszeleteljük. Alufóliából a pisztrángok becsomagolásához elegendő nagyságú darabokat tépünk. A hűtőből kivett halak hasüregébe és az egyik oldalukon a bevágásokba citromkarikákat teszünk. A hagymát és a maradék citromot elosztjuk a fóliadarabokon, majd ráhelyezzük a halakat, és gondosan becsomagoljuk.

    A grillt felforrósítjuk, és a fóliacsomagokat közepes hőfokon 10-15 percig grillezzük. Végül a csomagokat óvatosan felvágjuk, és a pisztrángokat a fólián tálaljuk.

    További diétás étrendbe illeszthető ételért és receptért, valamint az ételekről készült képekért tekintse meg az eredeti cikket a Mindmegette oldalán!

    Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy mindannyian imádjuk a tésztát. Egyszerű, kiadós, gyorsan elkészíthető, és a végtelenségig variálható: 15 húsmentes tészta, ami nem csak a vegák kedvence.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.