Ezúttal olyan ízletes, laktató ételeket válogattunk össze, amelyek beleillenek egy diétás étrendbe is – írja a mindmegette.hu.
Ezúttal olyan ízletes, laktató ételeket válogattunk össze, amelyek beleillenek egy diétás étrendbe is – írja a mindmegette.hu.
A karfiolt rózsáira szedjük, megsózzuk, és forró vízben, 5 perc alatt roppanósra főzzük.
Közben az olívaolajon üvegesre pirítjuk a felkockázott vöröshagymát és zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált pulykahúst. Megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk és meghintjük pirospaprikával. Fél dl vizet aláöntünk, és folyamatosan kevergetve kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
A bulgurt egy tálba tesszük, megsózzuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, majd lefedjük, és 20 percig állni hagyjuk.
A bulgurt összekeverjük a pulykahússal, majd egy olívaolajjal kikent tepsiben elkezdjük a rétegezést. Alulra karfiolt teszünk, majd a húsos keveréket. Így folytatjuk a rétegezést,amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét megkenjük joghurttal, majd 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük, és végén, 220 fokon, pár percig rápirítunk, hogy a sajt szép aranybarna legyen!
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A paradicsomot feldaraboljuk, összekeverjük az aprított bazsalikommal, az aprított fokhagymával, az ecettel, valamint a só és bors felével.
Egy tűzálló tálba fektetjük a csirkemelleket, megszórjuk a maradék sóval és borssal. A tetején eloszlatjuk a paradicsomragut. (Nem csak a csirkén, hanem az egész tálban, gazdagon.) Rászórjuk a sajtot.
35-45 perc alatt megsütjük. Friss bazsalikommal és balzsammázzal tálaljuk.
Az öntethez:
A krumplit megmossuk és héjában megfőzzük. Ha puha leöntjük róla a vizet, lehúzzuk róla a héját, kockára vagy karikára vágjuk és félretesszük.
Egy serpenyőt felforrósítunk, beletesszük a vajat, amikor a vaj elolvad, ráhelyezzük a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk. 3 percig sütjük az egyik felét, majd megfordítjuk, sózzuk, borsozzuk és újabb 3 percig sütjük. Majd serpenyőstől a sütőbe tesszük és 12-15 percig 180 fokon sütjük. Ha a hús átpuhult kivesszük a sütőből és felszeleteljük.
A kínai kelt csíkokra vágjuk, a lilahagymát megpucoljuk és felvágjuk és a főtt krumplival együtt egy nagy tálba tesszük. Az öntethez a mustártelkeverjük a citrom levével, olajjal, borssal és cukorral összeforgatjuk a salátával. A szeletelt csirkemellel tálaljuk.
Az egyik citrom levét kifacsarjuk, és a sáfrányt a citromlében áztatjuk 5 percig. A megtisztított fokhagymát és az egyik fej hagymát durvára vágjuk, majd aprítógépben összeturmixoljuk a korianderlevéllel, a petrezselyemmel, a fűszerekkel és a sáfrányos citromlével. Az apránként hozzáadott olívaolajjal paszta állagúra keverjük, és sóval ízesítjük.
A maradék 4 db citromot forró vízzel lemossuk és vékonyan felszeleteljük. A pisztrángokat hideg vízzel leöblítjük, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, mindkét oldalon kb. 3 cm-enként ferdén bevagdossuk, és kívül-belül megkenjük a fűszerpasztával. Ezután tálcára téve letakarjuk, és a hűtőben pihentetjük kb. 60 percig.
A maradék 2 fej hagymát megtisztítjuk, és vastagon felszeleteljük. Alufóliából a pisztrángok becsomagolásához elegendő nagyságú darabokat tépünk. A hűtőből kivett halak hasüregébe és az egyik oldalukon a bevágásokba citromkarikákat teszünk. A hagymát és a maradék citromot elosztjuk a fóliadarabokon, majd ráhelyezzük a halakat, és gondosan becsomagoljuk.
A grillt felforrósítjuk, és a fóliacsomagokat közepes hőfokon 10-15 percig grillezzük. Végül a csomagokat óvatosan felvágjuk, és a pisztrángokat a fólián tálaljuk.
További diétás étrendbe illeszthető ételért és receptért, valamint az ételekről készült képekért tekintse meg az eredeti cikket a Mindmegette oldalán!
Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy mindannyian imádjuk a tésztát. Egyszerű, kiadós, gyorsan elkészíthető, és a végtelenségig variálható: 15 húsmentes tészta, ami nem csak a vegák kedvence.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.