Teljesen mindegy, hogy ön kezdő, vagy profi a gasztronómia világában, ez az ízig-vérig hazai fogás a legnagyobb gurmékat is elcsábítja.
Teljesen mindegy, hogy ön kezdő, vagy profi a gasztronómia világában, ez az ízig-vérig hazai fogás a legnagyobb gurmékat is elcsábítja.
Készüljön bográcsban, vagy a gáztűzhelyen, virslivel, vagy kolbásszal, házi savanyúsággal és friss, ropogós kenyérrel tálalva egyszerűen verhetetlen.
KLASSZIKUS PAPRIKÁS KRUMPLI LECSÓKOLBÁSSZAL
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 20 dkg lecsókolbász, 1 fej vöröshagyma, 4 evőkanál étolaj, 3 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál pirospaprika, só, bors, őrölt kömény.
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, a lecsókolbászt felkarikázzuk, a krumplit pedig megtisztítjuk, majd felkockázzuk. Ne túl kicsire, nehogy hamar szétfőjön!
Miután egy közepes lábasban felforrósítottuk az olajat, beledobjuk az apróra vágott hagymát, majd üvegesre pároljuk. Ezután a fazekat lehúzzuk a tűzről annyi időre, míg hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát és el nem keverjük.
A krumplit és a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és az őrölt köménnyel is fűszerezzük. Ezután annyi meleg vizet öntünk az lábasunkba, hogy éppen, vagy ne lepje el teljesen a krumplit. Közepes lángon, fedő alatt főzzük.
Amikor a burgonya már majdnem megpuhult, beledobjuk a paprikás krumplinkba a lecsókolbászt is és készre főzzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.