Csokis banánkenyér: egy elronthatatlan bögrés recept

Ha szereti a banánkenyeret, próbálja ki ezt a pofonegyszerű bögrés receptet!

null

Íme a csokis banánkenyér videón – írja a mindmegette.hu cikke.

Nincs is jobb egy tartalmas süteménynél, ami hamar elkészül, mindenki szereti, s teljes mértékben elronthatatlan. A banánkenyér pont ilyen. Pikk-pakk összekeverhető, könnyen variálható, jól ízesíthető, és valóban mindenki rajong érte. Az érett banánokkal felturbózott tészta nagyon kellemesen édes és ami még jobb: olyan nedvdús, hogy sütés után napokig kibírja, feltéve, ha marad belőle.

A csokis banánkenyér hozzávalóinak pontos listáját IDE kattintva olvashatja el.

ELKÉSZÍTÉS

  • A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy vekniformát kivajazunk és kilisztezünk. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a kakaót.
  • Egy másik tálban szétnyomkodjuk a banánokat, hozzáadjuk az olvasztott vajat, az olajat, a vanília kivonatot és a tojást. Hozzákeverjük a barna cukrot.
  • Hozzáforgatjuk a száraz hozzávalókat, majd a csokoládét és a diót, és a formába öntjük.
  • 50-60 percig sütjük, és tűpróbát végzünk. 15 percig hagyjuk hűlni a formában, majd késsel elválasztjuk a széleitől és kiborítjuk. Tortarácson hagyjuk langyosra hűlni és felszeleteljük.
  • Nézze meg a videót is!

    Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy sokan, még a konyhában jártasak között sem szívesen fognak bonyolult ételek, kelt tészták készítésébe. A fánksütésről sokan azt mondják, nehéz, és ha mégis sikerül, nem biztos, hogy szalagos lesz, pedig éppen az benne a pláne! Így lesz szalagos és habkönnyű: a nagyi fánkjának titka.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.