Nyolc szuper étel combfiléből, ha unja a csirkemellet

Ha túl száraznak tartja a csirkemellfilét, váltson csirkecombfilére, mutatunk nyolc szuper receptet.

null

Ha azok közé tartozik, akik túl száraznak tartják a csirkemellet, ezért nem készítenek túl gyakran, olvassa el cikkünket! Szerencsére a csirkének van egy szaftosabb része is, amely ugyanolyan változatosan elkészíthető, mint a mell. Fedezze fel a combfiléből készült ételeket, mutatunk nyolc zseniális receptet, melyet imádni fog a család – írja a mindmegette.hu.

A kép illusztráció.
Fotó: Pexels

CSIRKÉS CSORBALEVES (CIORBA A LA GREC)

Hozzávalók: 1,5 l víz, 0,5 kg csirkecombfilé, 5 szem bors, 1 db vöröshagyma, 2 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 0,5 db zeller, 2 db babérlevél, 5 dkg rizs, 3 db tojássárgája, 2 dl tejföl, 1 db citrom leve, 0,5 csok friss petrezselyem,

  • Feltesszük a vizet forrni, majd beletesszük a kockákra vágott csirkecombfilét és a szemes borsot. Kb. 10-15 percet főzzük, majd lehabozzuk.
  • Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, sárgarépát, fehérrépát, a fél zellert és a babérleveleket. Szinte puhulásig (kb. 15-20 perc) főzzük, majd hozzáadjuk a rizst és újabb 15-20 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul.
  • Amikor minden megpuhult, kivesszük a zellert. Lezárjuk a tüzet.
  • A tejfölt összekeverjük a tojássárgájákkal és a citrom levével, majd főzőlevet kanalazunk hozzá, hogy minél jobban kiegyenlítsük a hőt és beleöntjük a levesbe. Jól elkavarjuk. Végül hozzáadjuk a petrezselymet és ízlés szerint sózzuk.
  • GYROS GÖRÖGÖSEN TZATZIKIVEL combfiléből

    Hozzávalók: 2 db csirkecombfilé, gyros fűszerkeverék, olívaolaj, 1 db lila hagyma, 2 db paradicsom, 4 db pita,

    A tzatzikihez: 2 db kígyóuborka, só, 25 dkg joghurt, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek aprított mentalevél, 1 mk citromlé, bors (frissen őrölt),

  • A gyroshoz a filézett csirkecombokról papírtörlővel leitatjuk a vizet és felcsíkozzuk. Egy tálba tesszük, meghintjük a gyros fűzerkeverékkel, rárdobjuk a zúzott fokhagymát, elkeverjük, majd a hűtőben, minimum 30 percig pácoljuk, majd egy serpenyőben készre sütjük.
  • Az tzatzikihez az uborkát megpucoljuk, majd lereszeljük. Megsózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen. Körül-belül fél óra múlva kinyomkodjuk belőle a maradék vizet és lecsöpögtetjük. Hozzákeverjük a joghurtot, hozzáadjuk a fokhagymát, a mentát, citromlevet, majd megsózzuk és borsozzuk.
  • A hagymát és a paradicsomot felkarikázzuk, a pitákat egy serpenyőben átmelegítjük, a tetejüket levágjuk, majd rétegezve megtöltjük a tzatzikivel, a zöldségekkel, és a hússal.
  • ROSTON SÜLT CSIRKE PADLIZSÁNSALÁTÁVAL

    Hozzávalók: 4 db csirkecombfilé, 2 ek olívaolaj, 1 gerezd fok hagyma, 1 db csili, 1 db citrom, 1 csip római kömény, 1 csip őrölt szerecsendió, frissen őrölt bors, 1 ek olívaolaj, 2 db padlizsán, 2 ek olívaolaj, 1 gerezd fok hagyma, 2 dl görög joghurt, 1 csok petrezselyemzöld, mentalevél, só, bors

  • A csirkecombfilék pácához az olívaolajat egy tálban összekeverjük az apróra vágott fokhagymával és csilivel. Egy fél citrom héját belereszeljük, és 1 evőkanálnyi citromlevet is facsarunk bele, majd hozzáadjuk a római köményt, a szerecsendiót és frissen őrölt borsot. Fontos, hogy a pácot ne sózzuk! A combfiléket jól átforgatjuk a páccal, folpackkal lefedjük és pár órára a hűtőbe tesszük.
  • Amíg a csirke pácolódik, elkészítjük a padlizsánt. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a padlizsánokat megmossuk és 1x1 centis kockákra vágjuk.
  • Egy tepsibe sütűpapírt terítünk. A padlizsánkockákat elterítjük. Olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk és borsozzuk, majd az előmelegített sütűbe tesszük, és kb. 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Ha megsült, félretesszük.
  • A joghurtos öntethez a fokhagymát és fél citrom héját egy tálba reszeljük. A citrom levét is belefacsarjuk, sózzuk, borsozzuk, a joghurtot belekeverjük. A petrezselymet és mentát összeaprítjuk, és a joghurtos öntethez keverjük.
  • A csirkecombok sütéséhez egy tapadásmentes serpenyőt melegítünk (persze ez lehet egy tárcsa vagy faszenes grill is). A forró serpenyőbe helyezzük a bepácolt combfiléket. És sütés közben meg-megsózva, mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük – kb. 6 perc – majd egy tányérra szedjük, és egy pár pecig állni hagyjuk.
  • Amíg a csirke pihen, a joghurtos padlizsánsalátát tányérra halmozzuk, erre helyezzük a sült csirkecombokat. Friss zöldfűszerekkel és a csirke kisült szaftjával tálaljuk.
  • FEHÉRBOROS CSIRKETOKÁNY combfiléből

    Hozzávalók: 60 dkg csirkecombfilé, 30 dkg zöldbab, 15 dkg kolozsvári szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, 1 tk étkezési keményítő, 2 dl fehérbor, 1 tk őrölt pirospaprika, só, bors, majoránna

  • A felkockázott szalonnát kevés olajon a zsírjára sütjük, majd megfonnyasztjuk rajta a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, megszórjuk pirospaprikával és alaposan átpirítjuk. Azután hozzáadjuk a zöldbabot, majd felöntjük a borral.
  • Amikor a hús is és a zöldbab is megpuhult, hozzáöntjük a keményítős tejszínt és összeforraljuk. Végül ízesítjük sóval, borssal majoránnával. Köretként párolt rizst kínálunk mellé.
  • LECSÓS CSIRKE KOLBÁSSZAL, BAZSALIKOMOS NOKEDLIVEL

    A lecsóhoz: 2 ek olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fok hagyma, 25 dkg szárazkolbász, 40 dkg csirkemell- vagy csirkecombfilé, 4 db nagy lecsópaprika, 4 db nagy paradicsom, só, őrölt fekete bors

    A nokedlihez: 2 db tojás, 40 dkg liszt, só, 1 nagy csokor bazsalikom,

  • A lecsóhoz egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat. Rátesszük a megtisztított, finomra aprított vöröshagymát, majd a szintén megpucolt, átnyomott fokhagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, és zsírjára sütjük.
  • A megtisztított csirkehúst felkockázzuk, a kolbászos alapra tesszük, és nagy lángon, kevergetve fehéredésig sütjük. A lecsópaprikákat megmossuk, kicsumázzuk. A megmosott paradicsomokat egy percre forró, majd rögtön jeges vízbe tesszük, meghámozzuk. A paprikákat felkarikázzuk, a paradicsomokat kockára vágjuk. A zöldségeket a húsra tesszük, sózzuk, borsozzuk, és kevergetve az egészet puhára főzzük.
  • A nokedlihez a tojásokat elhabarjuk. Hozzáöntünk kb. 300 ml vizet, hozzáadjuk a lisztet, sót és a megmosott, felaprított bazsalikom háromnegyedét. Összedolgozzuk, majd nokedliszaggatóval lobogó, sós vízbe szaggatjuk. Addig főzzük, amíg a nokedlik feljönnek a víz felszínére, majd leszűrjük. A lecsós csirkét a frissen elkészült nokedlivel tálaljuk, és bazsalikomlevéllel díszítjük.
  • További combfiléből készült fogásokért és az ételekről készült képekért tekintse meg a teljes cikket a Mindmegette oldalán!

    Korábbi cikkünkben a sült húsok koronázatlan királyát mutattuk be: szaftos és omlós egyszerre, a ropogós bőr és a zsírosabb falatok kedvelői ugyanúgy szeretik, mint akik a soványabb húsokat részesítik előnyben, hiszen egy-egy szép darabnak bőven van ilyen és olyan része is. Szaftos és omlós egyszerre. Íme a tökéletes receptek. Tizenegy sült csülök: a bőr ropogós, a hús pedig vajpuha!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.