15 egyszerű vendégváró finomság húsvétra

Mennyei édes desszerteket és sós harapnivalókat ajánlunk, amelyek mindenkinek a kedvencei lesznek.

null

Szeretné elkápráztatni húsvétkor a családot? Olyan mennyei desszerteket és sós vendégváró finomságokat ajánlunk, amelyek mindenkinek a kedvencei lesznek. Finomak és egyszerűek. Az elkészítésükhöz pedig videós segítséget is adunk – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

KÓKUSZKOCKA

Hozzávalók: 15 dkg cukor, 2 db tojás, 30 dkg liszt, 1 csom sütőpor, 12 dkg vaj, 3 ek méz, 1,5 dl tej, 23 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 5 ek kakaó, 8 ek tej, kókuszreszelék

  • A cukrot a tojással kikeverjük, apránként hozzáöntjük a lisztet és a sütőport, majd az olvasztott vajat. Belekeverjük a mézet és a tejet, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Kihűtjük, majd 3x3 cm-es kockákra vágjuk.
  • A csokikrémhez a vajat összefőzzük a porcukorral, a kakaóval és a tejjel, majd félretesszük.
  • A kockákra vágott tésztát belemártjuk a csokikrémbe, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk. Pár órát pihentetjük, utána fogyasztjuk.
  • OMLÓS LINZER BARACKLEKVÁRRAL

    Hozzávalók: 4 db tojássárgája, 17 dkg porcukor, 40 dkg liszt, 25 dkg vaj, 1 csom sütőpor, 1 db tojás, baracklekvár

  • Az omlós linzer elkészítéséhez a porcukrot, a sütőport és a lisztet egy tálba vagy egy gyúrótáblára szórjuk, hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, elkezdjük összedolgozni (a vajat a kezünkkel összemorzsoljuk). Gyorsan dolgozzunk, hogy ne olvadjon meg a vaj a kezünk melegétől. A vajas lisztkeverékhez hozzáadjuk a tojást és jól összegyúrjuk.
  • A linzertésztát folpackba csomagoljuk és 1-2 órára betesszük a hűtőbe pihenni.
  • A sütést megelőzően a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 1 cm vastagra, és kiszaggatjuk belőle a linzer karikákat, majd a tepsire helyezzük. Minden második karika közepét pici kiszúróval szúrjuk ki.
  • Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 10 percig sütjük a süteményt. A megsült linzereket sárgabaracklekvárral összeragasztjuk.
  • MANDULÁS HÚSVÉTI KUGLÓF

    Hozzávalók: 2 db tojás, 10 dkg margarin, 5 dkg nádcukor, 5 dkg vaníliás cukor, 1 db citrom, 5 dkg mandulaliszt, 5 dkg zabpehelyliszt, 5 dkg barna rizsliszt, 0,25 tk sütőpor, 3 dkg mandulaszirom, 3 dkg kesudió

  • A különleges mandulás kuglóf elkészítéséhez első lépésként a tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját kikeverjük a növényi margarinnal, a cukrokkal és a citrom lereszelt héjával.
  • A gluténmentes liszteket összeszitáljuk a sütőporral, pár csepp citromlevet öntünk rá, majd hozzákeverjük a lepirított mandulaszirmokat és a vágott kesudiót. A tojássárgás keverékhez hozzáadjuk a felvert tojások fehérjét, majd a lisztekkel óvatosan összeforgatjuk.
  • A margarinozott és barna rizsliszttel megszórt (vagy sütőpapírral bélelt) kuglófformába öntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben, 185 fokon, 25 perc alatt készre sütjük.
  • A laktóz- és gluténmentes húsvéti kuglófot magában, vagy lekvárral is kínálhatjuk.
  • EGYSZERŰ KEVERT BROWNIE

    Hozzávalók: 2 bögre finomliszt, 1 bögre kristálycukor, 4 ek keserű kakaópor, 1 csom sütőpor, 2 db tojás, 1 tábla étcsoki, 10 dkg dió, 25 dkg margarin, 1 dl natúr joghurt, 1 bögre víz

  • A lisztet a cukorral, a kakaóporral és a sütőporral összeforgatjuk, hozzáadjuk a két tojást, az apróra vágott étcsokoládét és diót, majd beleöntjük az olvasztott margarint, a joghurtot és a vizet és botmixerrel összekeverjük.
  • Egy sütőformát kivajazunk, lisztezünk és beleöntjük a csokis masszát. A tetejét megszórhatjuk még dióval. Előmelegített sütőben 170 fokon 30 percig sütjük.
  • MUSTÁROS-KOLBÁSZOS SAJTOS KIFLI

    Hozzávalók: 1 csom leveles tészta, 1 tubus mustár, 1 szál kolbász, 1 db tojás, 15 dkg sajt

  • A leveles tésztát kitekerjük, megkenjük mustárral, majd kockákra felvágjuk.
  • A kolbászt felszeleteljük karikákra, ráhelyezzük a tészára. Egy kockára tehetünk akár két-három karika kolbászt is. A tészta két szemben lévő sarkát egymásra hajtjuk.
  • Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a papucsokat, kifliket. A tetejüket megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a reszelt sajttal. 175 fokon addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.
  • BACONÖS-SAJTOS RUDAK LEVELES TÉSZTÁBÓL

    Hozzávalók: 1 csom leveles tészta, 1 csom bacon, 20 dkg cheddar sajt, 1 db tojás

  • A leveles tésztát 16 téglalapra vágjuk. A lapokra egy-egy szelet bacont fektetünk, majd egyenletesen eloszlatjuk rajtuk a lereszelt sajtot, végül egyenként megcsavarjuk őket.
  • Egy sütőpapírral bélelt tepsin elrendezzük az így kapott csavart rudakat, a tetejüket megkenjük a felvert tojással, majd 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük mindet.
  • A teljes cikk további édes és sós vendégváró finomság receptjeivel és videókkal elérhető a Mindmegette oldalán.

    Korábbi cikkünkben néhány szuper mascarponés desszertet mutattunk be. Igazából sajt, pedig nem annak tűnik. Kissé kalóriadús, de remek alapanyaga süteményeknek, tortáknak: Íme néhány szuperkrémes Mascarponés desszert.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.