Kukoricasaláta, ahogy még nem próbálta

Mindenképp próbálja ki ezt a sajtkrémmel, fokhagymával készített és melegen tálalható verziót!

null

A kukoricasaláta az egyik legegysezrűbb majonézes salátaként szerepel a köztudatban: gyorsan készen van, és szinte nincs olyan, aki ne szeretné. Ha önöknél is nagy rajongója mindenki, akkor itt az ideje, hogy kipróbáljon egy másik bombajó receptet: a kukoricaszemeket vajo megfuttatva, fokhagymával, mascarponéval összekeverve, és a kész salátát melegen tálalva. A hatás garantáltan nem marad el – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

MELEG SAJTKRÉMES KUKORICASALÁTA

Hozzávalók: 50 dkg fagyasztott kukorica, 2 tk vaj, 25 dkg sajtkrém, 1,2 dl tej, 0,5 csészereszelt cheddar sajt, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, snidling, 25 dkg Mascarpone

  • A vajat serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a felolvadt kukoricát, a fokhagymát. Sózzuk és borsozzuk és 4-5 percig pároljuk.
  • Hozzáadjuk a sajtkrémet, a tejet, jól összekeverjük, majd a sajtot is hozzáadjuk. Ha elolvadt a sajt, levesszük a tűzről.
  • Tálalásnál megszórjuk snidlinggel.
  • Nézze meg a videót is!

    Az eredeti cikk a rendhagyó kukoricasaláta elékszítéséről a Mindmegette oldalán érhető el.

    Korábbi cikkünk egy másik nem mindennapi saláta elékszítéséről szól, amely egyaránt alkalmas köretnek és tízórainak. A salátákat, ha jól vannak elkészítve, egész évben imádjuk. De ha mégsem köretnek, hanem főételként fogyasztjuk, a zöldségek mellé muszáj a kompozícióba tenni pár tartalmas hozzávalót is, kenyérkockát, sajtot, húst esetleg rákot, különben azon vesszük észre magunkat, hogy ebéd után egy órácskával már megint kopog a szemünk az éhségtől. Tartalmas kuszkuszsaláta, ami órákra eltelít.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.