A tojásfehérjét felverni nem boszorkányság, és nem is lehet túlverni, mint a tejszínt, de néhány apró trükk megkönnyíti a műveletet – írja a Mindmegette.hu.
A tojásfehérjét felverni nem boszorkányság, és nem is lehet túlverni, mint a tejszínt, de néhány apró trükk megkönnyíti a műveletet – írja a Mindmegette.hu.
Tojás
A nagyik szerint hab készítésére a 3-4 napos tojásfehérje a legalkalmasabb. A hideg tojást nehezebb felverni, ezért 1-2 órával korábban vedd ki a hűtőből, hogy szoba-hőmérsékletűre melegedjen. Ezután gondosan válassza szét, hogy a fehérjében ne legyen se egy pötty sárgája, se tojáshéjdarabka. Használhat tojásszétválasztó eszközt vagy egy tölcsérbe ütheti a tojást, amiből a fehérje simán lecsorog.
Ha kézzel választotta szét a tojást, és véletlenül belekerült valami a fehérjébe, akkor tiszta kanállal halássza ki, soha ne kézzel. Ugyanis a bőrünk természettől fogva zsíros, és bármilyen zsír a kemény hab ellensége.
Habüst és keverőtál
Alapkövetelmény, hogy ez edény makulátlanul tiszta legyen. Lehetőleg rézüstöt, rozsdamentes acéltálat vagy üvegedényt használjon. A műanyaggal az a gond, hogy alapos mosogatás ellenére is zsíros maradhat vagy mosószermaradványok tapadnak a felületére. A vizes edényt törölje teljesen szárazra! Ha a forró mosogatóvíztől túlságosan felmelegedett, tegye be a hűtőbe egy rövid időre.
Felverés
A fehérjékhez adott egy csipet só, pár csepp ecet vagy citromlé növelheti a hab stabilitását. A robotgépet a legmagasabb fokozaton kezdje el működtetni és végig ezt használja. Kb. 3 perc alatt kész is van. Közben a tojásfehérje előbb habos lesz, majd egyre inkább kifehéredik, és megváltozik az állaga. Akkor jó, ha elég kemény ahhoz, hogy ne essen ki a felfordított edényből, és nem is csúszik az oldalán.
Ne hagyja állni!
Bármilyen keményre verte, a hab összeesik, ha elszállnak belőle a belekevert légbuborékok. Ezért közvetlenül a felhasználás előtt készítse el, majd lazán, lapáttal forgassa össze a többi hozzávalóval, hogy ne törjön össze.
A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!
A borítókép illusztráció
18 szuper tipp, ha van otthon egy doboz tojás
A tojás a természettől kapott legtökéletesebb eledelünk: valóságos energia- és proteinbomba, amely még szépít is.
A tojás számos módon felhasználható módon felhasználható – tegyük az ételbe, keverjük az italunkba vagy kenjük a hajunkra és az arcunkra! A Mindmegette.hu a cikkében egy doboz tojás sokrétű, kreatív és merész felhasználásához adott tippeket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.