A tojás számos módon felhasználható módon felhasználható – tegyük az ételbe, keverjük az italunkba vagy kenjük a hajunkra és az arcunkra! A mindmegette.hu a cikkében egy doboz tojás sokrétű, kreatív és merész felhasználásához adott tippeket.
A tojás számos módon felhasználható módon felhasználható – tegyük az ételbe, keverjük az italunkba vagy kenjük a hajunkra és az arcunkra! A mindmegette.hu a cikkében egy doboz tojás sokrétű, kreatív és merész felhasználásához adott tippeket.
Nagy serpenyőben 3 ek olívaolajon piríts 1 fej felkockázott hagymát és 2 db 2 x 2 cm-es kockákra vágott piros színű paprikát 5 percig, majd adj hozzá 1 gerezd felkockázott fokhagymát és 1/2 db felkarikázott piros csilipaprikát. További 1 perc múlva adj hozzá 1 doboz durvára darabolt hámozott paradicsomot a levével együtt, öntsd fel 1,5 dl vízzel, és forrald közepes tűzön 10-15 percig. Ízesítsd sóval, borssal, végül üss bele egyenként 6 db tojást úgy, hogy a sárgájuk ne folyjon szét, és közepes tűzön hagyd megszilárdulni. Durvára aprított korianderzölddel megszórva tálald.
Ráérős reggeleken megkoronázhatod a pirított bagettet avokádóval, sonkával vagy sült szalonnával és buggyantott tojással . Kínálj hozzá hollandi mártást! Pépesített avokádóval megkent pirítósra is ültetsz buggyantott tojást.
Főzz keményre 2 db tojást 8 perc alatt, majd hámozd meg, vágd félbe, és nyomkodd szét villával egy tálkában. Keverd össze 2 tk mustárral és 4 tk majonézzel, végül ízesítsd sóval, borssal. Kínálj hozzá retket vagy uborkát. Uzsonnás dobozban könnyen szállítható tízórai.
Sokkal finomabb és krémesebb , mint a bolti. Nagyon sok ételhez passzol, és egyszerű fogásokat is feldobhatsz vele. Csak a tojások sárgájára lesz szükséged, a fehérjéket tetszőlegesen felhasználhatod vagy lefagyaszthatod.
Kényeztesd a vendégeidet tojásos koktélokkal! A tojássárgája bársonyos textúrát ad a flipeknek és a tojáslikőrnek, a tojásfehérje pedig a sour italok egyik alkotóeleme.
Tojásfehérjéből nemcsak habcsókot készíthetsz, hanem kívül roppanós, belül lágy macaront és pavlovát is. Cukorral felvert tojásfehérje kell a Rákóczi túrósra és a női szeszélyre is.
A pudingpor jól jön, ha gyorsan meg akarod örvendeztetni a családot egy krémes desszerttel. Ám ha kicsit több időd van, főzz igazit: tojássárgájával, vaníliarúddal ! Előre szólunk, hogy legközelebb senki nem akar majd zacskósat.
Béleld ki a kikent muffinformát a peremig 1-2 szelet sonkával vagy baconnel. Minden mélyedésbe üss egy tojást, fűszerezd meg, majd tegyél rá apróra vágott szalonnát, gombát, hagymát, és fedd le egy vékony szelet paradicsommal. Végül szórd meg reszelt sajttal vagy borítsd be egy szelet mozzarellával. Süsd meg 200-220 fokos sütőben 15 perc alatt.
A 20. század nyolcvanas éveiben a töltött tojás volt a házibulik slágere. Több doboz tojás is könnyedén elékszíthető. Idézd fel az emlékeidet vagy ismerd meg az ízeket, ha még nem éltél akkor!
A magyar konyha egyik legfontosabb és könnyen szaggatható körete a galuska. Nem lehet megunni, de a változatosság kedvéért időnként helyettesítheted olasz rokonával, a gnocchival.
Ettél már salzburgi galuskát? Nem kell érte elutaznod Mozart városába vagy egy hüttébe, hiszen magad is elkészítheted az osztrákok nevezetes desszertjét.
Unalmas vajas kenyér helyett mennyivel színesebb és tartalmasabb egy ilyen gazdagon megrakott pirítós! 4 adaghoz 2 ek olajon párolj üvegesre 1 gerezd felkockázott fokhagymát, adj hozzá egy doboz felengedett spenótot és fedő alatt párold kb. 3 percig. Közben forgasd át. Ízesítsd sóval, borssal, nyomkodd ki egy szűrőben, és oszlasd el vajjal megkent pirítósokon. A spenótba készíts fészket, üss bele egy tojást, szórd meg sóval, borssal, és süsd meg a 180 fokra előmelegített sütő középső részében 8 perc alatt.
A távol-keleti konyhákban a laktató tésztás egytálételek díszítő értéket is képviselő alkotóeleme a főtt tojás.
Keverj el egy tálkában 2 db egész tojást 2 ek olívaolajjal és pár csepp citromlével. Vidd fel ecsettel a nedves hajra, majd 20 perc múlva alaposan öblítsd le. Nagyon száraz hajra 1 tojássárgáját keverj el 2-3 ek mézzel. A tojássárgája rengeteg vitamint és hasznos zsírsavat tartalmaz, csodát tesz a fénytelen, töredezett hajszálakkal.
Akár a házimajonéz-készítés után megmaradt 2 db tojásfehérjéből is előállíthatod. Keverd össze ezeket 1 ek mézzel, kend fel a megtisztított arcbőrödre, majd alaposan öblítsd le hideg vízzel 15 perc múlva.
Áztass be egy maréknyi zabpelyhet 1/4 l tejbe 1 órára, majd keverj hozzá 1 db tojássárgáját és 1 ek mézet. Vidd fel az arcodra, és kezdd el körkörösen masszírozni. Végül öblítsd le meleg vízzel.
Ha érdekli, mire használható még egy doboz tojás héja, olvassa el a teljes cikket a Mindmegette oldalán!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.