Harminc perc alatt összedobható gyerekbarát ebédek

A dolgos-iskolás-otthonmaradós hétköznapok legnagyobb kihívása a család etetése, azon belül is a gyerekeké.

null

A dolgos-iskolás-otthonmaradós hétköznapok legnagyobb kihívása a család etetése, azon belül is a gyerekek néha valóban kissé szélsőséges ízlésének megfelelve. Időnk sincs, és néha már ötletünk sem, mi az, ami gyerekbarát lehet, vagy legalább egy olyan alternatíva, amivel nem kell még egyszer egy órát a tűzhely mellett tölteni. A következő kaják olyanok, amelyek gond nélkül átcsusszannak a családi szavazóbizottságon, és elkészítésük, de legalábbis az előkészítésük valóban nem több 30 percnél –írja a Mindmegette.hu

KLASSZIKUS GYEREKBARÁT ZÖLDBORSÓFŐZELÉK

Hozzávalók: 5 dkg vaj, 2 ek olaj, 45 dkg zöldborsó, 1 kh szódabikarbóna, 0,5 csok petrezselyem, 1 tk só, 1 csipet cukor, 3 ek liszt, 7,5 dl víz, 1 dl tej, 4 db tojás

  • Egy edényben közepes hőfokon vajat és olajat hevítünk, majd még fagyott állapotban hozzáöntjük a zöldborsót. Kevergetve felolvasztjuk, majd meghintjük a szódabikarbónával és a felaprított petrezselyemmel, és fedő alatt, időnként megkeverve félpuhára (ráncosra) pároljuk. Sóval, cukorral ízesítjük.
  • Amikor kész, meghintjük a liszttel, összekeverjük, fél percig pirítjuk, majd felöntjük előbb a forró vízzel, és addig keverjük, amíg a borsóra tapadt liszt fel nem oldódik. Ekkor hozzákeverjük a tejet vagy a tejszínt, és összeforraljuk. Ha túl sűrűnek találjuk, vizet és/vagy tejet még adhatunk hozzá. Muffinformában sült tükörtojással tálaljuk.
  • AMERIKAI BUNDÁS VIRSLI (CORN DOG)

    Hozzávalók: 7 dkg kukoricaliszt, 6 dkg búzaliszt, 0,5 csom sütőpor, 1,5 dkg cukor, 1 tk só, 0,5 tk őrölt bors, 1 db tojás, 1,2 dl tej, olaj, 6 dkg búzaliszt + a hempergetéshez, 0,5 tasak sütőpor, olaj a sütéshez

  • A tésztához a liszteket tálban elvegyítjük a sütőporral, a cukorral, a sóval és a borssal. Hozzáadjuk a tojást, majd adagonként a tejet, és simára keverjük. Magas pohárba öntjük – hogy a pálcikára szúrt virslik állítva beleférjenek –, és a hűtőbe tesszük 1 órára.
  • A szárazra törölt virsliket pálcikákra tűzzük, és lisztben meghempergetjük.
  • Lábosban vagy mély serpenyőben olajat hevítünk.
  • A virsliket a tésztába mártjuk, majd a forró olajban aranybarnára sütjük 3-4 perc alatt. Közben többször megfordítjuk. Végül papírtörlőn leitatjuk.
  • MINIPIZZÁK VILLÁMGYORSAN

    Hozzávalók: 4 db lepénykenyér, 1 dl passzírozott paradicsom, oregánó, 8 dkg szárított sonka, 10 dkg feta, 20 dkg koktélparadicsom, 10 dkg rukkola, olívaolaj

  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a lepénykenyerekből kb. 6 cm-es köröket vágunk ki.
  • Mindegyiket megkenjük a passzírozott paradicsommal, megszórjuk egy kevés oregánóval és kis darabokra tépkedett sonkát, karikára vágott koktél paradicsomot és morzsolt fetasajtot teszünk rá.
  • A mini pizzákat tepsibe rakjuk és 5-8 perc alatt ropogósra sütjük.Tálaláskor darabolt paradicsomot, rukkolát, egy kevés fetátteszünk még rá, és vékonyan meglocsoljuk az olivaolajjal.
  • TEJFÖLÖS-KUKORICÁS CSIRKEMELL

    Hozzávalók: 30 dkg penne, só, 1 szál póréhagyma, 30 dkg csirkemell, 3 ek vaj, 5 dl húsleves alaplé, bors, 1 db kukorica konzerv, 15 dkg tejföl, 1 ek liszt

  • A tésztát a csomagon található utasítás szerint sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  • A póréhagymát vékonyra karikázzuk, a csirkét csíkokra vágjuk. A csirkét kissé megpirítjuk a vajon, rászórjuk a hagymát és 2 percig együtt pirítjuk őket. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a kukoricát.
  • A tejfölt kikeverjük a liszttel és hozzáadjuk a húshoz. A húsos ragut a kifőzött tésztával tálaljuk.
  • SÜLT HAGYMÁS CSIRKESASLIK

    Hozzávalók: 30 dkg csirkemell, 2 dl olaj, 1 tasak csirkefűszersó, 3 fej sonkahagyma

  • A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk. Az olajat egy tálba öntjük, és elkeverjük a csirkefűszersóval, beletesszük a húst, és egy fél órát állni hagyjuk.
  • A hagymát meghámozzuk, és fél centi vastag karikákra vágjuk.
  • Egy hurkapálcát vagy fanyársat bevizezünk, majd egymást váltogatva felszúrjuk rá a húst és a hagymát.
  • Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal és belehelyezzük a nyársakat, majd 175 fokra előmelegíetett sütőben, időnként megforgatva készre sütjük a saslikot.
  • GYEREKBARÁT GRÍZES TÉSZTA BARACKLEKVÁRRAL

    Hozzávalók: 25 dkg metélt tészta, 10 dkg gríz, só, olaj, 1 dl víz, cukor, baracklekvár

  • A tésztát sós vízben feltesszük főni.
  • Egy serpenyőben, egy kevés olajon megpirítom a grízt aranybarnára. Amikor kész, elzárjuk a tűzhelyet, a tészta főzőlevéből öntünk rá kb. 1 dl-t., majd lefedjük, és egy-két percig állni hagyjuk.
  • A kifőtt tésztát leszűrjük, beleöntjük a pirított grízbe, majd jól összekeverjük, és a túzhelyet újra bekapcsolva, alacsony hőfokon picit összepirítjuk.Porcukorral és baracklekvárral tálaljuk.
  • További ínycsiklandó gyerekbarát ebédekért, és az ételekről készült képekért tekintse meg a teljes cikket a Mindmegette oldalán!

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.