A tavaszi focaccia egyszerűen elkészíthető, nem kell hozzá sok alapanyag, és a tetejét kedvünkre díszíthetjük. Olyan jól néz ki, hogy a társaságunkban biztosan akad majd valaki, aki elkéri a receptjét.
A tavaszi focaccia egyszerűen elkészíthető, nem kell hozzá sok alapanyag, és a tetejét kedvünkre díszíthetjük. Olyan jól néz ki, hogy a társaságunkban biztosan akad majd valaki, aki elkéri a receptjét.
A tésztához:
40 dkg fehér búzaliszt, 10 dkg világos rozsliszt, 7 g instant élesztő, 1 teáskanál só, 3,25 dl víz, 1 evőkanál olívaolaj + a kenéshez + a tepsihez
A díszítéshez:
3 db piros koktélparadicsom, 2 ág bazsalikom, 1/4 fej lila hagyma, 1/4 db sárga kaliforniai paprika, 1 marék tökmag
A FOCACCIA ELKÉSZÍTÉSE
A focacciához egy tálban elvegyítjük a kétféle lisztet az élesztővel és a sóval. Hozzáöntjük a vizet és az olívaolajat, és összekeverjük fakanállal, majd kézzel átgyúrjuk a tésztát.
A tetejét olívaolajjal megkenjük, majd letakarva, meleg helyen 2 órán át kelesztjük.
Egy kisebb tepsit olívaolajjal kikenünk, belehelyezzük a tésztát, és kézzel belenyomkodjuk egyenletesen. Villával megszurkáljuk, és ismét megkenjük olívaolajjal.
A tepsit egy konyharuhával letakarjuk, és további 45 percen át kelesztjük a tésztát.
A sütőt előmelegítjük 225 fokra.
Közben a díszítéshez megmossuk a koktélparadicsomokat, majd félbevágjuk őket. A bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk. A lila hagymát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, azután csíkokra szedjük őket. A paprikát megmossuk, szárazra töröljük, és felcsíkozzuk.
A tésztán a koktélparadicsomot, a bazsalikomot, a tökmagot, a hagymát és a paprikát a képen látható módon vagy tetszés szerinti alakzatban elrendezzük.
A focacciát 225 fokon 15 percig sütjük. Azután leveszsük a sütő hőfokszabályzóját 200 fokra, és 10-15 perc alatt készre sütjük a lepénykenyeret.
A tavaszi focaccia készítése az alábbi videón is megtekinthető
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.