Sok gyerek nem szereti, vagy nem szokott hozzá a köles, hajdina, barnarizs, esetleg más gabonák ízéhez, amelyek a gluténmentes étkezés nélkülözhetetlen alapanyagai. A köles vagy a hajdina szuper köret például krumplipüréhez keverve: 70% burgonya, 30% köles – így nem lesz olyan határozott az íze. Amennyiben rakott krumplit készítünk, a rétegek közé szórhatunk főtt kölest vagy egyéb gabonát.
Húspogácsába keverve is jól harmonizál az ízük a fűszeres hússal.
Zöldségeket főve, pürésítve vagy reszelve húspogácsába vagy fasírtba is keverhetünk. Darált húsos mártáshoz (bolognai ragu) is használhatunk reszelt zöldségeket.
Sok gyerek szereti a szószos ételeket, ezért tetszés szerinti zöldségeket is főzhetünk a raguba.
Egy zöldborsós-sárgarépás csirkeragu esetében például elkészítés után egy botmixer segítségével pürésíthetjük a főtt zöldségeket a szósszal, miután kivesszük a húsokat a mártásból. Így nem csak ellenállhatatlan ízeket érünk el vele, hanem az ételt táplálóbbá és egészségesebbé tehetjük gyermekeink számára.
Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.