Sütőben sült töltött bundás kenyér olajszag nélkül

Indítsuk a reggelt bundás kenyérrel, mégis olajszag nélkül. De hogyan? Tuti tippet mutatunk.

null

Készítsen reggelire sütőben sült töltött bundás kenyeret, és ne elégedjen meg a legegyszerűbb változattal! Így az olajszagtól is elbúcsúzhat, ráadásul sokkal tartalmasabb és finomabb lesz a végeredmény. A töltelék hozzávalóit egyébként nyugodtan variálhatjuk, így a receptet máris feltuningolhatjuk akár kétféle sajttal is. Igazán extra és nagyon laktató kaja ez a reggeli kávé, vagy tea mellé – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

Hozzávalók

  • 20 dkg sajt
  • 12 szelet toast kenyér
  • 12 szelet sonka
  • 5 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • vaj
  • Elkészítés

  • Kivajazunk egy tepsit, majd 160 fokra előmelegítjük a sütőt. Közben a tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a tejet, az apróra vágott, vagy átpréselt fokhagymát, majd ízlés szerint a sót, a borsot és szerecsendiót. Ezután az egészet felverjük egy villával, vagy habverővel.
  • Hat darab kenyérszeletet alaposan átforgatunk a tojásos keverékben, aztán a kivajazott tepsibe tesszük őket egymás mellé. Mindegyik szelet tetejére kerül egy-két sonkaszeletet, reszelt sajt, aztán jöhet a másik hat darab kenyérszelet a tetejére jó alaposan megforgatva a tojásos masszában.
  • Végül az előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • A sütőben sült bundás kenyérről szóló eredeti cikk elérhető a Mindmegette oldalán.

    Korábbi cikkünkben egy másik nagy kedvencet mutattunk meg különlegesen elkészítve: Íme a spenótos-juhtúrós töltött krumplilángos + videó. Bemutattuk a tavasz nagy kedvencét. Tejföllel és fokhagymával megkenve pedig egyszerűen zseniális.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.